Sase motive pentru a-ti cumpara un slow cooker acum

Sase motive pentru a-ti cumpara un slow cooker acum
© foto: eMag
ADVERTORIAL. Economic și ușor de folosit, este oare un slow cooker cea mai bună investiție? Răspunsul este DA! Cine nu și-ar dori să se întoarcă acasă la o masă caldă, gustoasă și sănătoasă, gata pregătită? Mai ales că, în zilele caniculare de vară, un slow cooker te ajută să gătești sănătos, fără grija căldurii din bucătărie.

Iată principalele motive pentru care un slow cooker este una dintre cele mai bune idei pentru dieta și casa ta:

1. Economisești timp și efort
Multe din rețetele de slow cooker sunt cât se poate de simple. Doar adaugi ingredientele și aparatul de gătit de ocupă de restul, fără nevoia de supraveghere.

2. Gătești mai simplu și mai sănătos
Gătirea lentă, la o temperatură mai scăzută permite menținerea mai multor nutrienți în mâncare. Mai mult, un slow cooker nu are nevoie de atât de mult ulei sau grăsime ca o oală convențională, deoarece ingredientele nu se lipesc. Renunță la grăsimea excesivă și alege alternativele mai sănătoase.

3. E rapid și ușor de curățat
De obicei, când gătești convențional, ajungi să folosești chiar și 2-3 oale. Curățarea lor se poate dovedi dificilă și îți poate lua mult timp. Un slow cooker este echivalentul unei singure oale ce face toată treaba și este și foarte ușor de curățat, fiind compatibil inclusiv cu mașina de spălat vase.

4. Este foarte versatil
Un slow cooker îți oferă nenumărate posibilități de preparate. De la preparate tradiționale românești, la specialități indiene sau chinezești, ai la dispoziție o gamă largă de rețete: ciorbe, supe, fripturi, feluri principale sau aperitive și deserturi delicioase.

Printre puținele lucruri pe care nu ar trebui să le gătești în slow cooker se numără peștele, brânza, pastele sau alimentele congelate.

5. Oricine îl poate folosi
Chiar și pentru începătorii în artele gătitului, un slow cooker este cheia către un nou univers de minuni culinare. Pur și simplu alegi felul preferat de mâncare, urmezi instrucțiunile, selectezi dintre nivelele de temperatură High și Low și timpul necesar și gata, poți continua activitățile plănuite pentru ziua respectivă.

6. Poți găti mai mult, în avans
Majoritatea slow cooker-elor îți permit să gătești porții mari deodată. Poți obține cu ușurință o săptămână de mese de prânz sau o cină pentru 6-8 persoane dintr-o singură sesiune de gătit. Mai mult, poți congela rezultatul pentru viitoarele seri în care nu ai timpul sau dispoziția de a găti.

Toate aceste motive fac un slow cooker o ustensilă esențială în arsenalul tău din bucătărie. Tu ți-ai achiziționat unul?

(89235)
Regulament de plasare a anunturilor