Sase liceeni eliminati din examenul de Bacalaureat, in Timis

De Adrian Panduru
3Comentarii
Sase liceeni eliminati din examenul de Bacalaureat, in Timis
© Tion: Sase liceeni eliminati din examenul de Bacalaureat, in Timis
Liceenii au scăpat de emoțiile examenelor la Bacalaureat, iar acum vin emoțiile… așteptării. Asta pentru că mai sunt câteva zile până când se vor afișa rezultatele. Bacalaureatul în județul Timiș nu a avut parte de „cine știe ce” incidente. Totuși, câțiva elevi au fost eliminați pentru că au copiat sau au încercat acest lucru.

Ultima zi de BAC, cea în care liceenii au dat proba la alegere a profilului (vineri, 8 iulie), nu a avut niciun elev eliminat din examen în Timiș. Nu același lucru s-a întâmplat și la celelalte probe. În total, pe tot parcursul Bacalaureatului, în Timiș, au fost eliminați șase elevi. Dacă e să facem comparația cu ultimii trei ani, în 2016 a fost cel mai mic număr de liceeni eliminați de la Bacalaureat. În 2013 au fost eliminați 9 elevi din Timiș de la examenul de Bacalaureat, în 2014 au fost eliminați 10 elevi, iar anul trecut 7. În ceea ce privește anul 2015, aici trebuie menționat faptul că au fost eliminați alți 143 de elevi în plus față de cei 7 din statistică. Eliminarea lor însă s-a petrecut după ce s-a dat examenul și s-au afișat rezultatele, fiind acuzați că ar fi copiat sau ar fi înlesnit acest lucru. Statistica prezentată mai sus se referă la elevii eliminați efectiv din timpul examenului, în timpul probei.

Ultimul elev, la sesiunea de BAC din 2016, a fost eliminat miercuri, de la centrul de examen de la Liceul Iulia Hașdeu din Lugoj, după ce a folosit un dispozitiv de comunicare foarte sofisticat pentru a copia. Nu a avut „noroc”, așa că profesorii l-au eliminat din examen. Dădea examen la Matematică și „calculele” nu i-au ieșit așa cum trebuie. Nici la Limba Română nu s-au lăsat elevii din Timiș. Nu mai puțin de cinci liceeni au fost eliminați la prima probă scrisă a Bacalaureatului. Cinci elevi au fost eliminați din examen pentru copiat: unul a fost eliminat la Jimbolia, doi elevi au fost eliminați la Grupul Școlar de Industrie Alimentară din Timișoara și încă doi elevi au fost eliminați de la centrul de examen de la Liceul Henri Coandă din Timișoara. Toți elevii au fost depistați cu dispozitive de comunicare, care îi ajutau la copiat.

Cei care au fost eliminați din examen nu au dreptul să dea Bacalaureatul timp de două sesiuni – cea din toamna lui 2016 și cea din vara viitoare – 2017.

La Bacalaureatul din Timiș s-au înscris 4.316 candidați.

Articole pe aceeași temă:

Ultima proba a Bacalaureatului. Peste 4.000 de liceeni din Timis – in examen

Ultima proba a Bacalaureatului. In Timis au absentat 270 de liceeni

Aproape 4.000 de liceeni din Timis, in fata unei noi probe la BAC. Examen la Matematica sau Istorie

Un candidat eliminat la Bacalaureat, in Timis. Peste 250 de liceeni au absentat de la examen

Peste 150 de liceeni din Timis dau proba de Bacalaureat la Limba Materna3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor