Sarbii si romanii verifica impreuna apele si instalatiile hidro din zona Banatului

De Marcel Hoster
Sarbii si romanii verifica impreuna apele si instalatiile hidro din zona Banatului
© Tion: Sarbii si romanii verifica impreuna apele si instalatiile hidro din zona Banatului
Specialiştii în domeniul apelor din România şi Serbia verifică în aceste zile situaţia de pe apele curgăzoare şi lucrările hidrotehnice aflate în zona Banatului, la graniţa dintre cele două ţări.

Se verifică starea lucrărilor hidrotehnice şi a râurilor aflate la graniţa dintre România şi Serbia. În perioada 11-14 octombrie, se desfăşoară verificările de toamnă ale obiectivelor de interes comun româno-sârbe, pentru apărarea împotriva inundaţiilor şi gheţurilor pe teritoriul românesc.

Aceste verificări se realizează în conformitate cu Regulamentul comun de apărare împotriva inundaţiilor şi gheţurilor pe cursurile de apă a obiectivelor hidrotehnice care formează sau sunt întretăiate de frontiera de stat româno-sârbă. Verificările au drept scop urmărirea exploatării şi întreţinerii lucrărilor aflate în zona comună de interes şi vizează cursurile de apă Caraş, Vicinic, Bârzava, Timiş, Bega Veche.

„Sunt examinate digurile de apărare de pe cursul Bârzavei de la podul din localitatea Partoş până la frontiera de stat, digul de apărare mal stâng al cursului de apă Timiş de la Acumularea Gad până la frontiera de stat, digul de apărare mal drept al cursului de apă Timiş de la localitatea Rudna până la frontiera de stat, digurile de apărare de pe cursul de apă Bega Veche din localitatea Cenei până la frontiera de stat, staţia de pompare Cenei şi toate construcţiile hidrotehnice aflate pe cursul de apă Vicinic dar şi întreţinerea corespunzătoare a cursurilor de apă vizate. Fiecare vizită în teritoriu urmăreşte acelaşi scop comun, şi anume siguranţa lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor”, a declarat Titu Bojin, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat.

„Regulamentul comun de apărare împotriva inundaţiilor şi gheţurilor pe cursurile de apă a obiectivelor hidrotehnice care formează sau sunt întretăiate de frontiera de stat româno-sârbă”, este funcţional încă din anul 1955. Anual se fac verificări comune la lucrările de apărare împotriva inundaţiilor. Documentul vorbeşte despre colaborarea bilaterală în domeniul gospodăririi apelor şi stabileşte sarcinile şi obligaţiile părţilor în domenii precum: apărarea împotriva inundaţiilor, urmărirea calităţii apelor de frontieră, schimbul de informaţii meteorologice, hidrologice şi avertizări cu privire la fenomenele periculoase şi poluări accidentale, aprecierea tehnică a proiectelor pentru realizarea lucrărior comune sau de interes comun, precum şi urmărirea funcţionalităţii lucrărilor hidrotehnice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !