Sărbătoarea la Zoo continuă

Sărbătoarea la Zoo continuă
TIMIŞOARA – După ce ieri copiii din Timişoara s-au întrecut în desene cu şi despre animale, astăzi distracţia e în toi la Grădina Zoologică de la Pădurea Verde. Toţi cei prezenţi vor avea ocazia să facă desene şi picturi pe teme din viaţa animalelor sălbatice, în special legate de cele care se găsesc în Grădina de la Timişoara.   Zoo 2  04.10.2007 | Video Video

Sărbătoarea a început la ora 11. La petrecerea copiilor vor lua parte mai mulţi ponei care se vor prinde în joaca celor mici.

Dragoste pentru animale, nu bătaie! Ce ar trebui să facă oamenii mari au făcut, joi, copiii de la o şcoală specială din oraş. Elevii s-au dus la Grădina Zoologică, unde au făcut desene cu animale, pentru a trage un semnal de alarmă, întrucât actele de violenţă împotriva animalelor sunt tot mai dese. Ziua aleasă pentru demers nu a fost întâmplătoare pentru că 4 octombrie coincide cu Ziua Internaţională a Animalelor. „Sunt zece copii talentaţi la desen. Noi am vrut să tragem un semnal de alarmă, să înţeleagă toată lumea că trebuie să iubească animalele. Vrem să senzibilizăm opinia publică întrucât, după cum puteţi vedea la televizor, cazurile de violenţă împotriva animalelor sunt tot mai dese”, a spus Lăcrămioara Szabo, profesoară de desen la Şcoala Specială Paul Popescu Neveanu. Iniţiativa copiilor a fost primită cu braţele deschise de medicul veterinar Mihăiţă Afrenie, şeful Grădinii Zoologice. „De Ziua Internaţională a Animalelor, ideea de a proteja animalele împotriva violenţei domestice este foarte bună şi asta ne şi dorim prin programele noastre. Avem colaborări cu patru şcoli generale din oraş”, a precizat Afrenie. Elevii de la Şcoala Neveanu au desenat tot felul de animale şi au fost răsplătiţi cu diplome, sucuri şi dulciuri. „Desenez un fluture, dar cel mai mult îmi plac câinii”, ne-a spus Sandor Carolina. De asemenea, tot de Ziua Internaţională a Animalelor, a fost lansat şi site-ul Grădinii Zoologice: www.zoo-timisoara.ro, unde cei interesaţi pot afla informaţii despre Zoo, scurt istoric, galerie foto, habitate, program de vizitare etc.

Diana Lupulescu
diana.lupulescu@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !