Sapte milioane de euro vor fi folosite pentru reabilitarea a patru unitati de invatamant din regiune

De Marcel Hoster
Sapte milioane de euro vor fi folosite pentru reabilitarea a patru unitati de invatamant din regiune
© Tion: Sapte milioane de euro vor fi folosite pentru reabilitarea a patru unitati de invatamant din regiune
Patru unităţi de educaţie din zona de vest a României vor beneficia de fonduri europene importante în vederea reabilitării şi dezvoltării. Banii ajung la un liceu din Caraş, o şcoală şi o grădiniţă din Hunedoara şi un liceu timişean.

Peste şapte milioane de lei din bani europeni vor fi utilizaţi ca fonduri nerambursabile pentru reabilitarea şi dezvoltarea a patru unităţi de învăţământ. Primarii din Reşiţa, Gătaia, Petrila şi Orăştie, alături de preşedintele Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, au semnat contractele de finanţare realizate.

Proiectul Municipiului Reșița, „Reabilitare energetică a Liceului Teologic Baptist Reșița” vizează executarea de lucrări de termoizolare a clădirii, înlocuirea instalațiilor termice existente, instalarea unui sistem de telemanagement destinat iluminatului, crearea de facilități pentru persoane cu dizabilităţi, inclusiv un sistem tip servoscară sau o platformă pentru persoane cu dizabilități, adaptate dimensiunilor scării. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 32 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 3,3 milioane de lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 2,7 milioane de lei.

În ceea ce priveşte proiectul depus de orașul Petrila, „Lucrări de intervenție la Școala Gimnazială I.D. Sîrbu Petrila – Structura Școala Gimnazială Nr. 6 din Orașul Petrila, Județul Hunedoara în scopul creșterii eficienței energetice”, acesta vizează creșterea eficienței energetice la şcoala amintită, prin lucrări de izolare termică, introducerea unui sistem de încălzire prin montarea unor pompe de căldură. De asemenea, vor fi schimbate instalațiile sanitare și vor fi executate reparații la fațadă, trotuar și acoperiș. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 22 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 2,2 milioane de lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 2,1 milioane de lei.

Proiectul Orașului Gătaia, „Anvelopare Clădiri Publice – Liceul Teoretic din Orașul Gătaia”, vizează reabilitarea termică a clădirii unităţii de învăţământ, montarea de panouri solare și fotovoltaice, precum și lucrări conexe – reparații la elementele deteriorate, la învelitoare, jgheaburi/burlane etc. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 20 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 1,6 milioane de lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 1,4 milioane de lei.

Finanțarea nerambursabilă pentru aceste proiecte se acordă în cadrul axei prioritare 3, „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, prioritatea de investiții 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B – Clădiri Publice a Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio-POR 2014-2020).

Proiectul Municipiului Orăștie semnat, și anume „Extinderea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit strada Luncii, Municipiul Orăștie”, vizează extinderea clădirii, înlocuirea tâmplăriei existente, refacerea finisajelor interioare și exterioare, precum și amenajări exterioare: trotuare, alei pietonale, loc de joacă pentru copii, împrejmuire. Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 38 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 2,7 milioane lei iar valoarea finanțării nerambursabile este de 1,05 milioane lei.

Finanțarea nerambursabilă pentru acest proiect se acordă în cadrul axei prioritare 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, prioritatea de investiții 10.1 „Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare ” a Regio-POR 2014-2020.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 332 proiecte, în valoare totală de 333,88 milioane euro și 260,23 milioane euro reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor