Saptamana Scoala Altfel nu inseamna vacanta pentru elevii timisoreni

De M.S.
Reactualizat la:
Saptamana Scoala Altfel nu inseamna vacanta pentru elevii timisoreni
Nu a trecut decât o zi din cadrul Saptamânii „Şcoala Altfel” şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş deja afirmă că există probleme în ceea ce priveşte modul în care sunt organizate aceste activităţi. Iată ce spune seful ISJ Timiş despre dificultăţile care au apărut.

În perioada 2-6 aprilile, în toate unităţile de învăţământ vor avea loc activităţi extraşcolare. După numai o zi de la derularea programului, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că au apărut deja probleme. „Una dintre problemele indentificate este legată de securitatea elevilor, pentru că să nu uităm că suntem în timpul orelor de curs şi nu încă în vacanţă, în acest context aş vrea să spun că profesorii invită elevii în anumite locaţii fără să treacă pe la şcoală. Să nu uităm că trebuie să respectăm un orar. Părintele lasă elevul la şcoală şi îl ia de la şcoală”, a declarat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

Tot acesta a mai precizat că luni a trimit o atenţionare către toate unităţile de învăţământ pentru ca profesorii să ţină cont că în această perioadă trebuie să fie respectat orarul şi ca activităţile să nu se deruleze haotic. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş au mai precizat că de marţi vor monitoriza felul în care se desfăşoară aceste activităţi trimitând mai mulţi inspectori în teritoriu, controalele vizând anumite aspecte. „Sunt chestiuni pe care le vom viza şi nume dacă sunt atinse obiectivele activităţilor, dacă activităţile şi-au atins scopul şi au avut număr suficient de copii, prezenţa la aceste activităţi, pentru că în paralel monitorizăm şi absenţa în această săptămână. Această săptămână înseamnă şcoală şi nu vacanţă”, a mai spus Marin Popescu.

Alte neregului depistate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş luni au fost la o unitate de învăţământ din Timişoara unde activitatea stabilită nu a început la ora iniţială din cauza lipsei de materiale didactice.

Saptamana cu activitati mai altfel in scolile din Timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !