Săptămâna mobilităţii europene, marcată slăbuţ la Timişoara

Săptămâna mobilităţii europene, marcată slăbuţ la Timişoara
Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului din Timişoara a pus la cale câteva activităţi pentru perioada 16-22 septembrie, când peste 2.000 de oraşe europene vor sărbători, sub deviza „Îmbunătăţeşte climatul oraşului tău”, Săptămâna mobilităţii europene.

Evenimentul promovează mersul cu bicicleta, pe jos sau cu mijloacele de transport în comun, de la domiciliu la locul de muncă sau la şcoală, în mod prietenos faţă de mediu, încurajând modalităţile de deplasare alternative.De asemenea, ziua de 22 septembrie a fost proclamată „Ziua internaţională fără maşini”.

La Timişoara, Săptămâna mobilităţii europene a debutat prin lansarea, în 14 septembrie, a unui concurs cu tema „Scrisoare către autorităţi”, destinat unui număr de cinci şcoli partenere în derularea evenimentelor ecologice. Elevii vor putea adresa autorităţilor publice locale scrisori în care îşi pot exprima sub orice formă (text, fotografie, desen, etc.) dorinţele, viziunile şi propunerile lor, pentru a avea un oraş cât mai prietenos cu mediul înconjurător. Vineri, în 18 septembrie, va avea loc premierea celor mai bune lucrări şi organizarea unei scurte lecţii de educaţie ecologică în aer liber pentru clasele selectate, cu tematica evenimentului, la panoul de afişare a indicatorilor de monitorizare a calităţii aerului din Timişoara. Activităţile se vor încheia marţi, 22 septembrie, când vor fi organizate în oraşul Deta acţiuni dedicate „Zilei internaţionale fără maşini”: cross, concurs de role, concurs de biciclete. Pe lângă acţiunile organizate de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului, timişorenii sunt aşteptaţi şi la o plimbare pe biciclete, role şi skateboard-uri. Startul se va da pe 22 septembrie, la ora 18, în faţa Catedralei.

Ziua fără maşini, sărbătorită şi la Lugoj

Clubul de turism Concordia şi Asociaţia Altrenativă Sportivă organizează un marş cu bicicletele prin oraşul Lugoj, în 22 septembrie. Marşul va porni de la Casa de cultură a municipiului, la ora 16:30, pe traseul: Casa de cultură – Piaţa Iosif Constantin Drăgan – Primărie – Facultatea Europeană Drăgan – Staţia de benzină OMV – Splaiul 1 Decembrie 1918 – Podul de Beton – Splaiul C. Brediceanu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor