Saptamana Altfel, marcata la Centrul de Reeducare Buzias

De Corina Eva
Saptamana Altfel, marcata la Centrul de Reeducare Buzias
Saptamana Altfel, marcata la Centrul de Reeducare Buzias
Șapte zile pline de activităţi educative, culturale şi sportive în „Săptămâna Altfel”. Minorii Centrului de Reeducare Buziaş au primit oaspeţi, au încondeiat ouă, au participat la spectacole şi au sculptat diferite obiecte specifice Sărbătorilor Pascale.

În săptămâma 02-08.04.2012, în cadrul proiectului naţional „ Şcoala atfel”, Centrul de Reeducare Buziaş a organizat o serie de activităţi educative, culturale şi sportive care au implicat toţi minorii aflaţi în custodia centrului împreună cu elevi ai instituţiilor de învăţământ din judeţul Timiş.

Astfel, luni, 02.04.2012, oaspeţii Centrului de Reeducare au fost elevii Liceului William Shakespeare din Timişoara, care au participat alături de tinerii din centru la o dezbatere privind cauzele si consecințele comportamentului agresiv din şcoli. De asemenea, în spiritul sărbătorilor pascale ce se apropie, copiii au încondeiat ouă si au sculptat obiecte specifice evenimentului.

Miercuri, 03.04.2012, minorii internați au vizitat obiective turistice din Timișoara ( Grădina Zoologică, Parculu Rozelor, etc), fiind în acelaşi timp gazde pentru un grup de 15 elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII Jimbolia.

Joi, 04.04.2012, Centrul de Reeducare Buziaş a fost vizitat de către 15 elevi ai Liceului Teoretic Buziaş, derulând împreună cu adolescenţii internați în centru activităţi sportive. De asemenea, 16 minori internați au vizitat Centrul de educație incluzivă Recaş, unde au susţinut un program artistic şi au încondeiat ouă.

Vineri 05.04.2012, Centrul de Reeducare Buziaș a primit vizita a 10 elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII, nr. 15 din Timișoara, având loc o dezbatere cu tema „Adolescentul şi anturajul său”. De asemenea, 20 de elevi ai Liceului de muzică Ion Vidu din Timișoara au susţinut, pentru copiii internați în centru, un spectacol de muzică instrumentala, acesta fiind și momentul ce a încheiat o săptămână bogată în „altfel” de activităţi educative.

„Scopul acestor acţiuni îl constituie dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu partenerii din comunitate, atitudinea proactivă faţă de activitatea de voluntariat, sensibilizarea societăţii civile în legătură cu problematica reintegrării sociale a minorilor”, a precizat Lavinia Solotchi, purtător de cuvânt al centrului din Buziaș.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !