Santierul din intersectia Marasti, blocat la stadiul de proiect. Robu: Cei de la Directia de Cultura ne tin pe loc

De Roxana Deaconescu
16Comentarii
Santierul din intersectia Marasti, blocat la stadiul de proiect. Robu: Cei de la Directia de Cultura ne tin pe loc
Au desființat o trecere de pietoni și s-au pregătit să dea drumul lucrărilor pentru extinderea intersecției din Piața Mărăști, însă nu se pot apuca de treabă. Reprezentanții primăriei mai așteaptă un aviz, de la Direcția Județeană de Cultură, fără de care nu pot deschide șantierul.

Anunțate de câteva luni bune, lucrările din Piața Mărăști pentru amenajarea unei benzi de circulație în plus încă nu pot începe.

„Nu a venit avizul pentru banda de la Mărăști. Nu ne acceptau decât cu proiect, cu ștampilă, cu tot… Este vorba despre Direcția Județeană de Cultură. A trebuit să găsim un proiectant, care să facă un verificator, au spus că nu discută altfel. Este zonă protejată, cei de la Direcția Județeană de Cultură ne țin pe loc. Pentru așa o lucrare, trebuie să înțeleagă și ei că e pentru binele orașului. Este o lucrare de reparații, nu e o lucrare de investiții. Mai judeci și cu bunul simț lucrurile, nu se intervine, nu se sapă adânc, nu se merge la clădiri, de ce să complici totul?”, a explicat primarul Nicolae Robu pentru tion.ro.

De șantier se va ocupa Societatea de Drumuri Municipale. Vorbim, practic, despre amenajarea unei benzi de circulație în plus în sensul giratoriu semaforizat. Lucrările nu vor afecta insula din mijlocul intersecției, însă vor afecta o parte din trotuar.

„Nu se ia din spațiul verde. După rondoul din insulă urmează o parte cu piatră de pavaj. Deci se ia puțin din partea aceasta, ci se ia din trotuare, care sunt foarte largi, de jur împrejur. Se mută stâlpii, asta este problema, vor fi mutați acei stâlpi care sunt pe toate laturile, încât să se poată muta trotuarele. Și la stația RATT la fel, de jur împrejur există spațiu arhisuficient pentru a se face această amenajare. Nu este cazul să se ajungă la micșorarea insulei din mijlocul sensului giratoriu. În momentul în care sunt toate aprobările pentru ca proiectul să poată fi demarat, mutarea stâlpilor se va face cu mobilizare de forțe. Se va lucra și zi, dar și noapte”, spunea Robu în primăvara acestui an.

Intersecția din Piața Mărăști a fost recent semaforizată, în cadrul programului de semaforizare inteligentă a Timișoarei, care a costat 6 milioane de euro, însă noile semafoare nu au fost pornite, ele funcționând și acum pe intermitent, deși sistemul a fost inaugurat de mai multe luni. Primarul Nicolae Robu susținea că semafoarele nu au fost pornite tocmai din cauză că sistemul realizează o fluiditate în trafic atât de mare, încât foarte multe mașini ajung acum în această intersecție. Nu se știe dacă sistemul de semaforizare va fi pornit după extinderea sensului giratoriu.

Tion: Santierul din intersectia Marasti asteapta avizele
Proiectul pentru amenajarea unei benzi în plus de circulație în sensul Mărăști este gata, dar primăria nu se poate apuca de treabă până când nu are toate avizele. De lucru nu este așa mult, susține primarul Nicolae Robu, care a anunțat că nu va fi afectată insula din mijlocul intersecției, ci vor fi...

 

Tion: Au inceput lucrarile in Piata Marasti. Trecere de pietoni desfiintata
Lucrările de extindere a sensului giratoriu din Piața Mărăști au început joi seara. Într-o primă fază, muncitorii lucrau de zor la desființarea trecerii de pietoni de pe strada Oituz. Joi seara, mai mulți muncitori au blocat o bandă de mers de pe strada Oituz și au început să acopere trecerea de pie...16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor