Santierele Aquatim pe 2016, la Timisoara: ce strazi vor fi sparte pentru retelele de apa si canalizare

De Roxana Deaconescu
2Comentarii
Santierele Aquatim pe 2016, la Timisoara: ce strazi vor fi sparte pentru retelele de apa si canalizare
© Tion: Santierele Aquatim pe 2016, la Timisoara: ce strazi vor fi sparte pentru retelele de apa si canalizare (foto: arhiva)
Mai multe străzi din Timișoara vor fi sparte în perioada următoare pentru reabilitarea sau extinderea rețelelor de apă și canalizare. Programul de investiții al Aquatim pe anul 2016 include mai multe artere din oraș, iar unele lucrări au fost realizate deja, cum ar fi cele de pe Calea Bogdăneștilor, între Bd. Cetății și Mendeleev.

Potrivit reprezentanților societății de apă și canal, conducta de serviciu și branșamentele de pe Calea Bogdăneștilor au fost reabilitate deja. De asemenea, s-a lucrat și la reamplasări cămine de branșamente apă și cămine de racord canal pe domeniul public, în mai multe zone.

Unde se intervine în perioada următoare? Străzile Martir Angela Sava, Mesteacănului, Păstorilor, Ghe. Ranetti, Neajlov, Nera, B.P. Hașdeu, Calea Circumvalațiunii, Dunărea, Bachus, Prof. Alex Cișman, C. Irineu, Calea Lugojului sau Calea Șagului sunt doar câteva dintre arterele care vor fi sparte de muncitorii contractați de Aquatim.

Conform graficului de lucrări, sectorizarea rețelei de distribuție a apei potabile din Timișoara costă societatea de apă și canal 7,8 milioane de lei. Pe str. Martir Angela Sava va fi deschis un șantier pentru reabilitarea rețelei de canalizare. Vor fi reabilitate și conducta de apă existentă și branșamentele de apă de pe str. Mesteacănului.

În plan mai este și închiderea inelului rețea apă potabilă și branșamente de pe str. Păstorilor – între str. Comoarei și Liman, dar și extinderea rețelei de apă-canal, branșamente și racorduri de pe str. Ghe. Ranetti și cea de pe str. Neajlov.

Specialiștii Aquatim mai analizează și un studiu de fezabilitate pentru extinderea rețelelor pe mai multe străzi, lucrările fiind estimate la peste 9 milioane de lei: străzile Nera, B.P. Hașdeu, Calea Circumvalațiunii, Dunărea, Bachus, Prof. Alex Cișman, C. Irineu, Aurora, I. Zaicu, Teiului, Nicorești, Letea, Ceferiștilor, Viitorului, Ovidiu Cotruș, Anton Kathrein, Bela Lugosi.

Pe Calea Lugojului vor fi efectuate lucrări în valoare de 2,9 milioane de lei, pentru extinderea rețelei apă și canal, branșamente de apă și racorduri de canal.
Tot anul acesta vor fi reabilitate și rețeaua de apă și branșamentele de pe Splaiul Nicolae Titulescu, între Parcul Central și str. Nufărul, lucrările fiind în valoare de 1,7 milioane de lei.

Aproape 600.000 de lei vor fi investiți pentru închiderea în inel a rețelei de apă potabilă și a branșamentelor de pe str. Grigore Alexandrescu, între str. Coșarilor și Calea Torontalului și pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, branșamente și racorduri pe str. G. Alexandrescu nr. 121.

Se lucrează totodată și la un studiu de fezabilitate pentru extinderea rețelei de canalizare din Calea Șagului, lucrările fiind estimate la 15 milioane de lei. Nu se știe exact când vor începe. 6,7 milioane de lei ar urma să fie investiți anul acesta pentru extinderea rețelei de apă de pe strada Ovidiu Cotruș din Calea Șagului, iar 1,9 milioane de lei vor costa reabilitarea canalizării și racordurile canal de pe str. Cascadei, Johann Sebastian Bach și Martir Remur Tăsala.

Lucrările vor fi efectuate din sursele proprii ale societății de apă și canal.

Articole pe aceeași temă:

Aquatim lasa fara apa doua localitati din Timis

Descoperirea Aquatim: cata apa se consuma la Timisoara in urma cu un secol2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor