Sandra Bullock, Michael C. Hall şi Alex Baldwin, printre câştigătorii Screen Actors Guild Awards 2010

Sandra Bullock, Michael C. Hall şi Alex Baldwin, printre câştigătorii Screen Actors Guild Awards 2010
Sâmbătă seara s-a desfăşurat la Los Angeles o nouă ediţie a premiilor Sindicatului Actorilor Americani. Filmul „Ticăloşi fără glorie”, în regia lui Quentin Tarantino, a fost recompensat cu o statuetă pentru cea mai bună distribuţie.

Filmul lui Tarantino câştigase deja o serie de premii din partea criticilor, însă niciuna dintre distincţii nu este atât de prestigioasă precum cea decernată de SAG, organizaţie care include 120.000 de actori de film şi televiziune.

Mai mult, premiile SAG sunt considerate drept indicatori fiabili ai câştigătorilor premiilor Oscar, ce vor fi decernate pe 7 martie, la Hollywood. De ce? Ei bine, membrii electori ai SAG sunt membri ai Academiei americane de film, care decide soarta premiilor Oscar.

La ceremonia de sâmbătă, Sandra Bullock a triumfat la categoria „cea mai bună actriţă”, graţie interpretării din drama „The Blind Side”, în care joacă rolul unei femei albe care adoptă un tânăr de culoare, supraponderal, pe care îl ajută să devină un adevărat star al campionatului de fotbal american. Jeff Bridges s-a impus la categoria „cel mai bun actor” pentru rolul cântăreţului de muzică country, falit şi alcoolic, din filmul „Crazy Heart”.

SAG a acordat o serie de premii şi pentru producţii de televiziune. Astfel, premiul pentru cea mai bună distribuţie a unui serial dramă a fost câştigat, pentru al doilea an consecutiv, de „Mad Men”, în timp ce premiul pentru pentru cea mai bună distribuţie într-un serial de comedie a revenit producţiei „Glee”.

Tina Fey şi Alec Baldwin au câştigat premiile pentru interpretare înt-un serial de comedie („30 Rock”), iar Julianna Marguiles şi Michael C. Hall au câştigat premiile pentru interpretare într-un serial dramă, pentru prestaţiile din „The Good Wife”, respectiv „Dexter”. De asemena,, în cadrul galei de decernare a premiilor SAG, actriţa americană Betty White a primit premiul pentru întreaga carieră.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 2 februarie, iar ceremonia de decernare a acestor distincţii va avea loc pe 7 martie.

 

Lista câştigătorilor premiilor SAG 2010

Performanţă extraordinară a unei distribuţii într-un film: „INGLOURIOUS BASTERDS”

Performanţă extraordinară a unui actor într-un rol principal: JEFF BRIDGES / Bad Blake – „CRAZY HEART”

Performanşă extraordinară a unei actriţe într-un rol principal: SANDRA BULLOCK / Leigh Anne Tuohy – „THE BLIND SIDE”

Performanţă extraordinară a unui actor într-un rol secundar: CHRISTOPH WALTZ / Col. Hans Landa – „INGLOURIOUS BASTERDS”

Performanţă extraordinară a unei actriţe într-un rol secundar: MO’NIQUE / Mary – “PRECIOUS: BASED ON THE NOVEL ‘PUSH’ BY SAPPHIRE”

Performanţă extraordinară a distribuţiei unui serial de comedie: „GLEE”

Performanţă extraordinară a distribuţiei unui serial dramatic: „MAD MEN”

Performanţă extraordinară a unui actor într-un serial de comedie: ALEC BALDWIN / Jack Donaghy – „30 ROCK”

Performanţă extraordinară a unui actriţe într-un serial de comedie: TINA FEY / Liz Lemon – „30 ROCK”

Performanţă extraordinară a unui actor într-un serial dramatic: MICHAEL C. HALL / Dexter Morgan – „DEXTER”

Performanţă extraordinară a unui actriţe într-un serial dramatic: JULIANNA MARGULIES / Alicia Florrick – „THE GOOD WIFE”

Performanţă extraordinară a unui actor într-un mini-serial de televiziune: KEVIN BACON / Lt. Col. Michael R. Strobl – „TAKING CHANCE”

Performanţă extraordinară a unei actriţe într-un mini-serial de televiziune: DREW BARRYMORE / Little Edie – „GREY GARDENS”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase