Sanctiuni pentru soferii care parcheaza pe Closca

De A.S.
11Comentarii
Sanctiuni pentru soferii care parcheaza pe Closca
Odată cu modernizarea şi lărgirea străzii Cloşca din Timişoara la patru benzi printr-un proiect pe fonduri europene, şoferilor li s-a interzis să-şi mai lase maşinile la marginea carosabilului pe această arteră. Cum unii conducători auto continuă să parcheze pe această stradă, poliţiştii locali s-au pus pe aplicat amenzi. Sancţiuni au fost aplicate şi pe strada Dr. Nicolae Paulescu, din centrul oraşului, transformată teoretic în spaţiu pietonal.

Agenţii Poliţiei Locale au aplicat, săptămâna trecută, 8 autocolante pe parbrizele maşinilor și 15 sancțiuni contravenționale, conform OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, pentru nerespectarea interdicției de oprire pe strada Cloşca. Artera a fost modernizată şi extinsă la patru benzi pe întreg tronsonul de la bulevardul Cetăţii la strada Ovidiu Balea printr-un proiect pe fonduri europene.

Deși staţionarea este interzisă acum pe partea carosabilă pe strada Cloşca, unde ar trebui să se poată circula pe câte două benzi pe sens, unii şoferi continuă să-şi lase maşinile în drum, motivând că nu dispun de suficiente locuri de parcare în zonă. Oficialii municipalităţii spun însă că se poate parca pe străzile alăturate.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră i-au amendat, la sfârşitul săptămânii trecute, şi pe şoferii care şi-au lăsat maşinile pe strada Dr. Nicolae Paulescu, fostă Măceşilor, străduţa care dă în Piaţa Victoriei, respectiv în strada Piatra Craiului.

„Politiștii au acționat și pe str. Dr. N. Paulescu din Timișoara în perioada 23.08 – 25.08.2013, unde este interzisă circulația și oprirea cu excepția accesului în curțile imobilelor și la garaje, aplicând un număr de patru sancțiuni conform art. 111 și 142 lit. a din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, pentru nerespectarea indicatoarelor ce reglementează zona respectivă”, au arătat reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.

Verificări au avut loc, pe final de săptămână, şi în zona Pieţei Mehala, unde au fost sancţionate mai multe persoane care încurcau circulaţia şi ocupau locurile de parcare expunându-şi autoturismele spre vânzare.

„În perioada 24.08 – 25.08.2013 politiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat în zona Mehala în vederea fluidizării traficului rutier și eliminării blocajelor din circulație prin luarea măsurilor legale în cazul autovehiculelor oprite, staționate sau parcate neregulamentar, precum și a celor expuse spre vânzare. Astfel, s-au aplicat un număr de 15 sancțiuni contravenționale și 32 de colante, din care 6 în conformitate cu HCL 446/2008 privind interzicerea expunerii spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public sau privat al Municipiului Timişoara și 26 conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice”, potrivit consilierului Voicu Mudura, de la Poliţia Locală Timişoara.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor