Sâmbătă, de la ora 20.00, Stingeţi lumina! Românii, îndemnaţi să participe la Earth Hour

Reactualizat la:
Sâmbătă, de la ora 20.00, Stingeţi lumina! Românii, îndemnaţi să participe la Earth Hour
Stingeţi lumina! Milioane de persoane din cel puţin 24 de oraşe ale lumii vor stinge electrocasnicele şi lumina sâmbătă, în intervalul 20.00-21.00. VIDEO

Şi românii pot participa la această acţiune. Tot ce trebuie să facă este să se alăture acestei iniţiative care are loc în întreaga lume pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa încălzirii globale. Românii arată deja că vor să ia parte la acest eveniment. Pe site-ul iMedia.ro, dedicat acţiunii Earth Hour (Ora pământului), te întâmpină mesajul: “Te rugăm sa nu ne vizitezi site-urile. De altfel, te rugăm să stingi toate luminile pentru o oră şi să vezi că poţi face diferenţa în lupta împotriva încălzirii globale.” De asemenea, prin intermediul Yahoo Messenger, de vineri au început să fie trimise mii de mesaje ale românilor prin care oamenii sunt îndemnaţi să stingă sâmbătă seara luminile.

Prin Earth Hour se intenţionează luarea unei poziţii împotriva încălzirii globale, cea mai mare ameninţare cu care se confruntă Planeta Pământ în acest moment.

Toată lumea poate participa la eveniment doar prin stingerea luminilor din case şi întreruperea alimentării tuturor aparatelor electrocasnice, pentru a transmite un mesaj puternic despre necesitatea luării unor măsuri reale împotriva încălzirii globale.La 31 martie 2007, locuitorii oraşului Sydney au oprit pentru o oră tot ceea ce consuma energie electrică în casele lor.

Australienii au încercat astfel să atragă atenţia întregii lumi asupra electricităţii, considerată a avea cea mai mare “contribuţie” la încălzirea globală. Mai mult de 2,2 milioane de locuitori ai oraşului Sidney şi 2.100 de firme au întrerupt pentru o oră tot ceea ce consuma electricitate ceea ce a condus la o economie de 10,2 la sută a energiei în întregul oraş.

Ceea ce începuse iniţial ca o iniţiativă a unui oraş împotriva încălzirii globale, a captat atenţia întregii lumi. Astfel sâmbătă, 29 martie 2008, 24 de oraşe din întreaga lume vor participa la Earth Hour între orele 20-21.

Micile schimbări pot face o mare diferenţă, de la micile firme de afaceri care îşi opresc luminile şi computerele în momentul în care nu se află nimeni la muncă şi până la populaţia care îşi opreşte electrocasnicele, fără a le lăsa în standby.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !