Sâmbătă aruncăm deşeurile electrice şi electronice!

3Comentarii
Sâmbătă aruncăm deşeurile electrice şi electronice!
Timişoara – Aveţi televizoare şi radiouri vechi, care stau pe post de mobile? Dar monitoare stricate şi lămpi pe care n-aţi găsit timpul să le aruncaţi? Sâmbătă aveţi ocazia să scăpaţi de ele!

În 4 octombrie va avea loc o nouă campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri), în toată ţara. Timişorenii sunt invitaţi să scoată în stradă aparatele de uz casnic de mari şi mici dimensiuni, echipamentele informatice şi de telecomunicaţii, echipamentele de iluminat, uneltele electrice şi electrocasnice, jucăriile, echipamentele sportive şi de agrement de care nu mai au nevoie. Normele europene ne impun ca, până la sfârşitul anului, să renunţăm la 4 kilograme de astfel de deşeuri de echipamente electrice şi electronice pe cap de locuitor. Pentru stimularea procesului de colectare, Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile s-a gândit la această campanie. La nivel local, acţiunea este organizată de primărie, împreună cu operatorul de salubrizare Retim. Lucrătorii societăţii Retim vor strânge deşeurile direct de la populaţie. Oamenii trebuie să depună, în ordine, lângă borduri, dar fără a împiedica circulaţia, echipamentele electrice şi electronice. Nu se colectează deşeuri vegetale, gunoaie provenite din amenajări interioare (moloz), sau din curăţirea podurilor şi a pivniţelor (ţigle, cărămizi şi faianţă). Este interzisă scoaterea şi depozitarea în faţa imobilelor a DEEE-urilor după ce pe strada respectivă s-a efectuat colectarea. Cei care nu ţin cont de acest lucru se pot alege cu amenzi de la 200 la 2.000 de lei. Aşa că, nu uitaţi: echipamentele electrice şi electronice vor fi colectate în această sâmbătă, între orele 8-16!

Şi lugojenii scapă de aparatura veche3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor