Salvaţi Copiii România face apel la donaţii pentru ajutorarea familiilor din Haiti

4Comentarii
Salvaţi Copiii România face apel la donaţii pentru ajutorarea familiilor din Haiti
Salvaţi Copiii România se alătură acţiunilor de strângere de fonduri demarate la nivel global de Alianţa Salvaţi Copiii, punând la dispoziţie modalitatea de donaţie on-line sau prin transfer bancar,pentru ajutorarea copiilor victime din Haiti şi familiilor lor, prin intermediul Salvaţi Copiii S.U.A.

Salvaţi Copiii România face un apel către publicul larg şi către autorităţi de a contribui la acordarea primului ajutor copiilor şi familiilor afectate de seismul din Haiti, prin donaţii on-line pe site-ul www.salvaticopiii.ro sau prin transfer bancar în contul RO15RNCB0071011434790005, deschis la Banca BCR – Sucursala Plevnei.

Personalul organizaţiei internaţionale Salvaţi Copiii aflat în Haiti a demarat operaţiunile de ajutorare a copiilor şi familiilor afectate de cutremurul devastator care a lovit, marţi, insula. Până în prezent, ţările membre Salvaţi Copiii din toată lumea au strâns 1,5 milioane de dolari, dar necesarul pentru cele 3 milioane de persoane afectate este estimat la 20 milioane.

Reprezentanţii Salvaţi Copiii fac demersuri rapide pentru a distribui familiilor truse de urgenţă, ce conţin articole de igienă – săpun, prosoape- şi alte articole de necesitate imediată – pături, plase de ţânţari, bidoane pentru apă. Personalul Salvaţi Copiii a început distribuţia de substanţe intravenoase şi medicamente către 14 spitale din regiunea Port-au-Prince. De asemenea, va crea în tabere spaţii de siguranţă pentru copii şi va demara programe speciale pentru a-i readuce în mijlocul familiei pe copiii separaţi de familii în timpul dezastrului.

Reprezentanţii Salvaţi Copiii traversează zonele afectate pe jos sau pe scutere, deoarece multe străzi din capitala Port-au-Prince sunt impracticabile. Aceştia au raportat că dărâmăturile au rămas în stradă iar majoritatea caselor din împrejurimi sunt distruse.

“Ruinele sunt peste tot şi este dificil de ajuns la răniţi. Foarte mulţi copii şi familiile lor au nevoie de adăpost şi articole de primă necesitate” a declarat  Ian Rodgers, consultant al echipei de intervenţie în situaţii de urgenţă Salvaţi Copiii, prezent  în Haiti imediat după tragedie.  “Este un imens dezastru, care va necesita susţinere pe termen lung.”

Salvaţi Copiii activează în Haiti de peste 25 de ani, lucrând în colaborare cu guvernul haitian, donatori, organizaţii neguvernamentale şi comunităţi pentru acordarea de ajutor copiilor din zonă şi familiilor lor.

Sursa: NewsIn

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor