Saltele si perne – Technogel: Ultima inovatie in materie de dormit (P)

Reactualizat la:
Saltele si perne – Technogel: Ultima inovatie in materie de dormit (P)
Istoria Technogel a inceput in 1990, cu Royal Medica, prin prima utilizare a gelului pentru fabricarea unei serii limitate de perne anti-decubit (anti-escare) pentru pacientii imobilizati la pat.Compania a inteles imediat potentialul acestui material special si, impreuna cu expertiza de la “Istituto di Bioingegneria del Politecnico di Milano” (Institutul de Bioinginerie a Politehnicii din Milano), a proiectat o perna anti-decubit, cu caracteristici speciale, geometrice, care a exploatat la maxim proprietatile elasto-mecanice.


Intr-o perioada scurta de timp, o gama completa de perne pentru scaune cu rotile, tampoane pentru teatre de operare, si suporturi diferite pentru persoanele cu cu handicap au imbunatatit oferta de produse, facand Royal Medica un producator bine cunoscut in acest sector. In continuare, compania si-a diversificat gama de produse, intrand pe piata producatorilor de incaltaminte cu insertii si talpi interioare pentru incaltaminte.


In 1998, Royal Medica a intrat in parteneriat cu Otto Bock GmbH, un lider mondial de articole ortopedice si spume poliuretanice pentru automobile, acest parteneriat fiind numit Technogel.


Dupa ce a dezvoltat scaune medicale si componente pentru incaltamine, Technogel si-a axat dezvoltarea in imbunatatirea mediului de dormit, in special cu ajutorul saltelelor si pernelor. Dupa cercetari indelungate si studii ample, Technogel s-a dovedit a fi un suport excelent pentru imbunatatirea calitatii somnului. Cu caracteristicile sale exclusive, aceasta a devenit noul punct de referinta in tehnologia somnului, depasind cu usurinta toate celelalte solutii adoptate pana in prezent.

 

Technogel se muleaza la structura fizica a fiecarui utilizator, oricare ar fi ea, deformandu-se in toate directiile (sus-jos, dreapta-staânga si fata-spate), spre deosebire de materialele cele mai frecvent utilizate, care se deformeaza doar intr-o singura directie (sus- jos). Presiunea se distribuie uniform pe toata suprafata de contact, generand o reducere substantiala a varfurilor de presiune in acele zone in care tensiunile apar de obicei. Acest lucru conduce la o imbunatatire marcanta a circulatiei sanguine si, ca o consecinta, la o reducere clara a numarului de miscari necesare pentru schimbarea pozitiei, care de multe ori intrerup somnul si fac o persoana agitata.

Toate acestea sunt combinate cu o alta caracteristica extraordinara: o conductivitate termica excelenta care este mai mare decat orice alt material utilizat pentru a face saltele si perne, ajuta la mentinerea in mod constant a unei temperaturi a corpului mai mica in comparatie cu alte suporturi. Acest lucru incurajeaza o reducere substantiala a transpiratiei, si, prin urmare, asigura o senzatie placuta de confort, in toate anotimpurile.


In cele din urma, datorita constructiei si naturii unice, Technogel va ofera o suprafata de dormit igienica, ce nu permite dezvoltarea bacteriilor si a acarienilor. Technogel isi mentine aceasta caracteristica sanatoasa de-a lungul timpului.


Caracteristicile de baza ale Technogel sunt:


• complet non-toxic si hipo-alergenic;


• stabil pe perioade lungi de timp;


• are o deformare 3D unica;


• buna distributie a presiunii;


• igienic


• proprietati termice unice
Pentru mai multe detalii vizitati domafon.roRegulament de plasare a anunturilor