Salon de la Spitalul Municipal, renovat cu ajutorul Cavalerilor Templieri

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Salon de la Spitalul Municipal, renovat cu ajutorul Cavalerilor Templieri
© TION: Salon de la Spitalul Municipal, renovat cu ajutorul Cavalerilor Templieri
Ordinul Cavalerilor Templieri din Timișoara s-a implicat în renovarea unui hol de primire și a unui salon de la Spitalul Municipal din Timișoara (Clinicile Noi). Cavalerii nu se opresc aici, mai au și alte acțiuni de acest gen în plan.

La Spitalul Municipal din Timișoara au fost renovate, de această dată, un hol al secției de Chirurgie Toracică și un salon al Clinicii de Medicină Internă (Cardiologie). Au fost vopsiți pereții, s-au schimbat unele geamuri, instalațiile necesare, iar în salon chiar a fost amenajată o baie pentru pacienții care se adresează acestei unități sanitare, unii dintre ei fiind greu deplasabili.

„Într-un salon care este amenajat este mult mai ușor ca un pacient să se simtă în condiții mai bune, decât în condițiile anterioare, care erau destul de dificile. Sperăm că va fi din ce în ce mai bine pentru toată lumea. În acest salon nu aveam condițiile de baie separată, iar introducerea unei băi pentru pacienți a fost un lucru foarte bun. Celelalte condiții existau, nu poți să spui că actul medical a fost îngreunat din această cauză, dar pentru pacienți să aibă baia la salon este mult mai ușor”, spune Daniel Lighezan, șeful Clinicii de Medicină Internă de la Spitalul Municipal Timișoara.

Încă patru saloane ar mai trebui renovate pe această secție, în principal în ceea ce privește dotarea cu o sală de baie. Numărul total al saloanelor de pe secție este de șapte. Sunt peste 2.000 de internări anual în acestă secție, fiind una de urgență.

La secția de Chirurgie Toracică a fost renovat holul de intrare, acesta devenind mult mai primitor.

„E locul în care ne petrecem mai mult timp decât acasă. Pentru bolnavi eu zic că este un lucru semnificativ schimbat. Orice bolnav care intră într-un spital are o psihotraumă. Dacă locul în care intră nu este ordonat, curat, să-ți inspire ordine, asta automat se răsfrânge și asupra echipei medicale. Dacă nu e un gospodar bun, nu prea ai tragere de inimă să intri în casa lui, dar mai să-ți dai viața pe mâinile lui”, spune Ovidiu Burlacu, șeful secției de Chirurgie Toracică de la Spitalul Municipal Timișoara.

Investiția totală în cele două obiective a fost de aproximativ 50.000 de lei, investiție realizată cu ajutorul unei companii. Cavalerii Templieri din Timișoara au de gând să investească și în continuare în sistemul sanitar din urbea de pe Bega, respectiv la o maternitate.

„Noi, Cavalerii Templieri din Timișoara, începând cu anul 2014 ne-am propus să ne implicăm un pic mai mult și în zona laică, în general noi ne ocupăm de partea spirituală. De anul trecut am început să facem câteva saloane din Timișoara (la spitalul Victor Babeș), iar aici nevoia identificată a fost la Spitalul Municipal. Am făcut toată această parte de primire și la etaj un salon de la cap la coadă, unde am reușit să construim și o baie. E nou tot acum, acolo. Noi am venit acolo unde a fost nevoie. În continuare, cu ajutorul divinității, vom încerca să facem ceva și la o maternitate din Timișoara. Ne dorim foarte mult să construim câteva camere de rugăciune, unde atât pacienții cât și aparținătorii să-și poată găsi liniștea de care au nevoie”, spune Costel Paulescu, comandant al Cavalerilor Templieri Timișoara.

În Timișoara, Ordinul Cavalerilor Templieri numără 20 de membri, iar la nivel național aproximativ 1.000.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor