Salariile din industria timiseana au scăzut, iar in agricultura au crescut cu aproape 100 de lei

De M. Hoster
Salariile din industria timiseana au scăzut, iar in agricultura au crescut cu aproape 100 de lei
© TION: Salariile din industria timiseana au scăzut, iar in agricultura au crescut cu aproape 100 de lei
Demararea campaniei agricole a crescut seminificativ veniturile celor din Timiş care lucrează în domeniul agricol, în acelaşi timp sumele acordate în industrie şi construcţii au scăzut semnificativ. Statistic, angajatul timişean a plecat acasă cu un salariu mediu de 1.961 de lei.


Pentru angajaţii din agricultura timişeană vin vremuri bune. Demararea campaniei agricole le-a mărit semnificativ salariul. Astfel, la finalul lunii aprilie, ei au câştigat un salariu brut cu aproape o sută de lei mai mare decât în urmă cu o lună: de la 2107 la 2194 de lei. Când vorbim de salariul net, situaţia nu e la fel de fericită, de la 1514 în februarie la 1574 de lei. La nivel de judeţ, salariul mediu brut a ajuns la 2690 de lei pe angajat, în timp ce salariul mediu net a ajuns la 1961 de lei, cu patru lei mai mult decât în urmă cu o lună, arată ultimele date statistice prezentate în urmă cu câteva ziule de Direcţia regională de Statistică.

Domeniul Industrie şi Construcţii a înregistrat cele mai slabe rezultate, aici a avut loc o scădere, salariul mediu net a ajuns la 2184, mai mic cu 16 lei faţă de luna precedentă. Să mai spunem că efectivul salariaţilor a crescut constant în Timiş, ajungând la 218664, cu peste două mii de persoane mai mult decât în aprilie 2014. Desigur, cea mai mare creştere e în industrie, semn că economia şi investiţiile funcţionează şi că sunt necesari noi lucrători.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !