Salarii modeste la Judet

Reactualizat la:
Salarii modeste la Judet
În contextul scandalului provocat reducerile salariale de la Consiliul Judetean, conducerea CJ Bihor ne-a furnizat câteva date privind cuantumul salariilor în administraţia judeţeană.

Din datele transmise de purtătorul de cuvânt de la consiliul judetean, reiese că doar cinci angajaţi au peste 2.500 lei net. E vorba despre preşedintele Ţîrle, cei doi vicepreşedinţi, Kiss şi Voloşeniuc, secreratul Judeţului, Carmen Soltănel şi directorul tehnic Filip Cheşeli. Ultimul are un spor pentru CFPP (control financiar preventiv propriu), care se acordă acelor persoane dintr-o instituţie care pot aplica viza CFPP, ne-a transmis Mircea Jacan.

Contre in consiliul judetean

Reamintim că Consiliul Judetean a aplicat o lege emisă în decembrie 2010, care stipulează că sporurile în sistemul public nu mai pot fi acordate decât prin act normativ. Iar la Consiliul Judetean s-au acordat prin negociere între sindicat şi conducere. Liderul sindical, Kiss Judit, îi acuză pe Ţîrle şi pe Soltănel că nu au mişcat un deget pentru proprii subalterni, în timp ce preşedintele arată că în februarie sindicalista Kiss a fost de acord cu încheierea unui act adiţional la contractul colectiv de muncă, act care-i lăsa pe salariaţi fără sporuri.

C.C.

FACT BOX

Salariile la Consiliul Judetean Bihor

Iată salariile nete ale personalului Consiliului Judetean Bihor pe luna martie anul 2011:

salarii nete cuprinse între 500 și 1000 lei- 68 angajaţi;

salarii nete cuprinse între 1000 și 1500 lei- 40 angajaţi;

salarii nete cuprinse între 1500 și 2000 lei – 35 angajaţi;

salarii nete cuprinse între 2000 și 2500 lei- 5 angajaţi;

salarii nete peste 2500 lei – 5 angajaţi.

Tirle una zice, alta face

 

 
Regulament de plasare a anunturilor