Sa ne distram! Institutiile timisene vor mai multe spectacole in acest an

Sa ne distram! Institutiile timisene vor mai multe spectacole in acest an
Indiferent că este vorba de primăriile din judeţ, instituţii culturale care ţin de Consiliul Judeţean Timiş sau asociaţii sportive, un lucru e sigur: toţi vor mai multă distracţie şi, implicit, mai mulţi bani pentru evenimente care să distreze timişorenii în acest an.

Comisia pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport a CJT trebuie să analizeze peste 3.300 de solicitări venite pe agenda manifestărilor culturale, sportive şi de tineret pe 2011.  „CJT nu finanţează în întregime poriectele, ci co-finanţează o parte din ele. Solicitanţii pot fi primării, instituţii culturale sau de cultură aparţinând CJT, organizaţii sportive, muzee, care trebuie să facă dovada că au şi ele fondurile necesare”, explică Jana Lavrits, purtător de cuvânt al CJT. 

Anual, Consiliul Judeţean Timiş organizează licitaţia de proiecte culturale şi sportive, criteriile generale de selecţie fiind: priorităţile culturale stabilite prin Strategia culturală a judeţului Timiş, continuitatea acţiunii în timp (evenimente culturale devenite tradiţionale), importanţa şi amploarea evenimentului, existenţa, în cazul consiliilor locale, a unei agende culturale locale şi respectarea de către autorităţile locale a legislaţiei culturale cu privire la funcţionarea instituţiilor culturale locale, decontarea prealabilă, conform procedurilor legale în vigoare, a unor subvenţii primite anterior (inclusiv referatul privind derularea evenimentului).

Unele dintre cele mai longevive manifestări culturale în Timiş sunt Festivalul Etniilor (aflat la a 17-a ediţie), Casa Bănăţeană (a 12-a ediţie),  Reuniunile corale, Revista Timisiensis sau Sărbătoarea Junilor din Coşeviţa (aflată la a 13-a ediţie).

Despre cea mai scumpă manifestare, Răzvan Hrenoschi, directorul Direcţiei Cooperare a CJT, spune că nu se poate vorbi. „Nu poţi face o astfel de clasificare pentru că valoarea banilor a fost anual alta. În fiecare an, însă, numărul solicitărilor creşte în medie cu 80-100 peste cele vechi. Anul acesta avem 3.400 de solicitări, dintre care 100 sunt aiurea”, a precizat Răzvan Hrenoschi.

Suma totală alocată agendei culturale a judeţului Timiş în acest an este de 2,6 milioane lei. Anul trecut au fost înregistrate 3.000 de solicitări, iar suma alocată în prima fază a fost de 1,8 milioane de lei, iar după rectificare a ajuns la 2,8  milioane de lei.

Delia S. Barbu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor