Să muncim în siguranţă

Să muncim în siguranţă
TIMIŞOARA – Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă este sărbătorită astăzi în toată lumea.

La sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş va avea loc o întâlnire între agenţii economici din judeţul Timiş, care urmează cursurile de Relaţii de Muncă şi Securitate şi Sănătate în Muncă organizate de Inspectorat şi reprezentanţii ITM. Acţiunea se va desfăşura sub deviza: „ Viaţa mea, munca mea în siguranţă”. În anul 2007, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, s-au înregistrat 202 accidente de muncă, din care 15 s-au soldat cu decese. Specialiştii spun că dialogul între angajatori, lucrători şi autorităţile statului s-a dovedit o cale eficientă în asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă. Conform estimărilor Organizaţiei Internaţionale a Muncii, în lume, în fiecare an, aproximativ 2,2 milioane de lucrători îşi pierd viaţa din cauza accidentelor de muncă sau a îmbolnăvirilor profesionale. În România, din analiza accidentelor de muncă înregistrate în baza de date a Inspecţiei Muncii, se constată o scădere a numărului de accidentaţi. Astfel, dacă în anul 2004, numărul total al lucrătorilor accidentaţi în muncă a fost de 5696 (din care 432 accidentaţi mortal), la finele anului 2007 s-au înregistrat 4.398 accidentaţi (din care 344 accidentaţi mortal).

Din punctul de vedere al vechimii la locul de muncă, statistica Inspecţiei Muncii arată faptul că 66,5% din totalul accidentaţilor sunt lucrători cu o vechime la locul de muncă cuprinsă între 1 şi 5 ani. În ceea ce priveşte domeniile de activitate, cei mai mulţi accidentaţi în muncă au fost înregistraţi în construcţii (15,3%) şi extracţia şi prepararea cărbunelui (6,5%). Sărbătorirea acestei zile urmăreşte să atragă atenţia întregii lumi asupra promovării şi creării de locuri de muncă decente şi sigure, pentru a reduce numărul accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale care, nu de puţine ori, produc pierderi de vieţi omeneşti.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor