S-au servit din banii statului

S-au servit din banii statului
Prefectul Ovidiu Drăgănescu şi directorul Direcţiei Finanţelor Publice, Dumitru Popovici susţin că 33 de primării din judeţ au folosit banii statului fără să respecte legislaţia în vigoare.

Primarii celor 33 de localităţi au cerut Trezoreriei bani din fondul de echilibrare a judeţului, i-au primit şi folosit, fără a avea aprobarea Consiliului Judeţean, aşa cum cere legea.

„Aici principalii autori sunt fostul director de la Finanţe şi directorul Trezoreriei care vor trebui să răspundă pentru aceste operaţiuni din banii statului în beneficiul unor partide”, a precizat Ovidiu Drăgănescu.

Dumitru Popovici a precizat că suma care nu are acoperire se ridică la peste 54 de miliarde lei vechi.

„În acest caz este vorba despre folosirea banului public în mod ilegal, pentru a ajuta probabil în campania electorală”, a mai spus Drăgănescu. În perioada următoare la toate cele 33 de primării vor fi făcute controale.

„Am început deja controalele şi am verificat şi modul în care s-a făcut acţiunea de adjudecare a lucrărilor plătite din aceşti bani şi am constatat că nu există nici un Dumnezeu în acest domeniu. Dacă se demonstrează că de fapt s-au decontat lucrări care nu s-au făcut în realitate vom recupera banii de la firme”, a mai declarat Dumitru Popovici.
Regulament de plasare a anunturilor