S-a suplimentat numarul de clase pregatitoare la Liceul Pedagogic dupa ce unitatea scolara a fost amendata pentru discriminare

De Adrian Panduru
1Comentariu
S-a suplimentat numarul de clase pregatitoare la Liceul Pedagogic dupa ce unitatea scolara a fost amendata pentru discriminare
© TION: S-a suplimentat numarul de clase pregatitoare la Liceul Pedagogic dupa ce unitatea scolara a fost amendata pentru discriminare
După ce au fost amendați cu 2.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), reprezentanții Liceului Pedagogic din Timișoara au mai cerut la Inspectoratul Școlar Timiș două clase pregătitoare în plus în acest an. Conducerea liceului a fost amendată pentru că ar fi impus criterii discriminatorii de admitere a copiilor în clasa pregătitoare.

Printre criteriile de admitere la Liceul Pedagogic s-au numărat următoarele: părinții sau bunicii să fie sau să fi fost cadre didactice, unul dintre părinți sau bunici să lucreze la Liceul Pedagogic, viitorul elev să aibă frați care sunt înscriși la Liceul Pedagogic și bunicii sau părinții să fi absolvit cel puțin ciclul gimnazial al Liceului Pedagogic. Unitatea de învățământ a impus aceste reguli din cauza afluxului mare de cereri în clasa pregătitoare, a motivat conducerea liceului. Reguli pentru care a însă școala a fost amendată, un membru al CNCD sesizându-se în acest caz. Și Inspectoratul Școlar Timiș a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 4.000 lei.

În urma demersurilor Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, reprezentanții Liceului Pedagogic din Timișoara au luat decizia de a admite dosarele copiilor înscriși, chiar dacă nu îndeplineau aceste criterii. Astfel, de la două clase pregătitoare, câte au cerut inițial cei de la Liceul Pedagogic din Timișoara pentru anul școlar viitor, s-a ajuns la patru clase, adică o sută de copii.

„Având în vedere că Liceul Pedagogic, văzând decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a luat hotărârea de a veni către Inspectorat cu propunerea de a li se aloca locuri suplimentare, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a venit în sprijinul părinților și a aprobat în Consiliul de Administrație încă două clase suplimentare. Doresc să menționez că nu s-ar fi ajuns la acest lucru, la acest moment, dacă, în luna decembrie, Liceul Pedagogic nu ar fi venit cu o propunere la planul de școlarizare de două clase. Dumnealor trebuiau să se gândească că aici se va ajunge și că numărul de părinți care-și doresc pentru copiii lor școlarizare la Pedagogic va fi foarte mare. Dacă atunci își făceau un plan de școlarizare realist, nici părinții, nici Inspectoratul Școlar nu erau puși în această situație. Noi suntem cei care urmărim propunerile unităților de învățământ, le analizăm și le aprobăm, însă nu suntem cei care solicităm un număr de clase. Analiza o fac unitățile de învățământ”, spune Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

Articole pe aceeași temă:

Amenda pentru ISJ si o scoala din Timisoara: Liceul Pedagogic, acuzat de discriminare

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor