S-a înfiinţat Centrul de Resurse Anticorupţie

Reactualizat la:
1Comentariu
S-a înfiinţat Centrul de Resurse Anticorupţie
Victimele abuzurilor din justiţie au începînd de sâmbătă un aliat : Centrul de Resurse Anticorupţie.

Abuzurile şi faptele de corupţie săvărşite de magistraţi vor putea fi reclamate la acest centru, ai cărui angajaţi specializaţi vor face toate demersurile pentru ca cetăţenii să reintre în drepturi.

Consilierii Centrului de Resurse Anticorupţie vor asigura gratuit asistenţă juridică, vor redacta plîngeri sau alte acte şi vor sesiza instituţiile abilitate să ia măsuri împotriva magistraţilor.

Centrul de Resurse Anticorupţie din Justiţie este o organizaţie non guvernamentală care va lucra pe lîngă Asociaţia Transparency Internaţional, dar care beneficiază şi de sprijinul ministerului justiţiei.

Odată ajunşi la Centrul de Resurse Anticorupţie, ceăţenii vor fi preluaţi de un consilier specializat în drept civil, penal sau comercial. Acesta îi va da sfaturile juridice de care are nevoie, îi va întocmi sesizarea către una dintre insituţiile statului care poate face verificări şi va urmări permanent modul de soluţionare a plîngerii respective.

Nu toate cazurile vor ajunge însă pe mesele procurorilor de la DNA sau a inspectorilor de la Consiliul Superior al Magistraurii. Acolo unde cazurile par a fi flagrante, consilierii Centrului de Resurse Antuicorupţie vor face propriile investigaţii şi apoi vor trimite documentaţia mai departe.

Acolo unde sunt doar simple nemulţumiri, consilierii le vor spune cetăţenilor ce posibilităţi mai au pentru a ataca sentinţa. Centrul de resurse anticorupţie are deja şi un prim caz în lucru. Acesta se referă la un contract de vănzare-cumpărare încheiat în condiţii dubioase de către un notar. Actul a fost atacat în instanţă, însă judecătorii nu au dat cîştig de acuză celor care se considerau nedreptăţiţi.Verificările au scos la iveală faptul că notarul era rudă cu judecătorul.

Centrul de Resurse Anticorupţie în Justişie este finanţat de Uniunea Europeană printr-un program Phare în valoare de aproape 72.000 de Euro.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor