S-a facut o comisie pentru a urmari impartirea spatiilor la Bastion

Reactualizat la:
4Comentarii
S-a facut o comisie pentru a urmari impartirea spatiilor la Bastion
Închirierea spaţiilor din renovatul Bastion Theresia din Timişoara provoacă nelinişti nu doar în rândul societăţilor interesate să aibă puncte de lucru acolo, ci şi al consilierilor judeţeni, care, în plenul de luni, au decis că trebuie să mai înfiinţeze o comisie pentru a urmări derularea oricărei acţiuni legate de spaţiile atât de preţioase.

Consilierii judeţeni Marcel Mihoc (PSD), Marius Cârceie (PNŢCD), Leontin De Maio (PNL) şi Daniel Preunca (PDL) – reprezentanţi ai partidelor din CJT – sunt membrii noii comisii care are rolul de a „impulsiona activitatea ce se întâmplă la Bastion”, după cum s-a exprimat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Ideea înfiinţării noii comisii a pornit de la intervenţia pe care a făcut-o consilierul judeţean Marcel Mihoc (PSD), care a dorit să ştie în ce fază se află închirierea spaţiilor de la Bastion. „Există o legendă despre faptul că spaţiile de la Bastion sunt deja ocupate şi nu este aşa, de accea doresc să se finalizeze cât mai repede licitaţia”, a precizat Ostaficiuc. El a afirmat că intenţia este să se ajungă şi la un „agreement politic” în ceea ce priveşte Bastionul Theresia. „În 25 noiembrie am preluat cheile de la Bastion, dar mai sunt câteva remedieri de făcut acolo. Aşteptăm un RLV clar acolo, dar nu trebuie să întârziem discuţiile pentru că toate cheltuielile sunt pe seama CJT. Această comisie care să reprezinte partidele din CJT va monitoriza ce se face acolo, astfel încât rezolvarea Bastionului să aibă şi agreement-ul politic”, a adăugat preşedintele CJT.

Consilierii judeţeni au ridicat mai multe probleme legate de spaţiile de la Bastion: privind modul de stabilire a tarifelor de închiriere a spaţiilor, legate de organizarea licitaţiei pentru spaţii sau referitoare la condiţiile în care se vor reîntoarce în spaţii cele patru firme cu contracte de concesiune care aveau spaţii în incinta obiectivului istoric înainte de reabilitare.

„Trebuie o politică publică a utilizării Bastionului, astfel încât toţi să ştie ce spaţii sunt destinate evenimentelor sau ce spaţii sunt scoase la licitaţie. Avem o responsabilitate faţă de acest proiect în care s-au băgat bani mulţi şi cred că ar trebui discutat şi cu primăria (care administrează o mică parte din Bastion – n. r.) pe acest subiect”, a declarat şi consilierul PNL Viorel Coifan.

Subiectul a fost abordat în cadrul discuţiilor referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru unele servicii de interes judeţean în anul fiscal 2011, proiect prins la punctul doi pe ordinea de zi a plenului CJT.

Delia S. Barbu

Pregatiri pentru licitatia spatiilor comerciale de la Bastion

Primaria Timisoara a inaugurat partea sa de Bastion, care va gazdui Muzeul Revolutiei

Muzeul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 va fi la Bastion

Au fost finalizate lucrarile la Bastionul „Theresia” din Timisoara4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor