Rovigneta electronica se poate cumpara si de la posta

15Comentarii
Rovigneta electronica se poate cumpara si de la posta
Centrul Regional Reţea Poştală Timişoara anunţă că, începând de vineri, 1 octombrie 2010, se lansează serviciul „Încasare tarif de utilizare şi emitere rovinietă electronica”.

Astfel, posesorii de autoturisme pot achita în 481 de subunităţi poştale naţionale contravaloarea rovinietei. La achitarea tarifului, clientul nu mai primeşte roviniete matcă-cupon, doar un tichet (voucher) care atestă plata acestuia. Încasarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale se efectuează printr-un sistem electronic de emitere a rovinietei electronice, cu ajutorul unor terminale puse la dispoziţie de partenerul de convenţie şi instalate la ghişeele oficiilor poştale abilitate. Nu mai este necesară prezentarea de către client a certificatului de înmatriculare a vehiculului pentru care se solicită rovinietă electronică, ci doar furnizarea următoarelor informaţii: nr. de înmatriculare vehicul, tip vehicul şi după caz nr. de identificare vehicul (numai pentru rovinietă valabilă 12 luni); la achitarea tarifului de utilizare se eliberează clientului un tichet (voucher) emis din terminal (care atesta înregistrarea în baza de date a CNADNR a rovinietei electronice valide) şi factura emisă în sistem informatizat de oficiul poştal.

Tot cu 1 octombrie s-a introdus rovinietă cu termen de valabilitate de 90 de zile; încasarea tarifului de utilizare se face atât de la utilizatorii români, cât şi de la cei străini, persoane fizice sau juridice; Rovinietele matcă-cupon eliberate până la data de 30 septembrie, îşi păstrează valabilitatea până la data expirării. Lista subunităţilor poştale care pun la dispoziţie serviciul de încasare a tarifului rovinietelor poate fi accesată pe site-ul www.posta-romana.ro. În judeţul Timiş sunt disponibile 21 de oficii poştale unde se poate plăti noua rovinietă dintre care 13 în Timişoara, dar şi în Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Făget, Buziaş sau Gătaia.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor