Romii timiseni, asteptati la pregatire academica si burse

De Delia S. Barbu
Romii timiseni, asteptati la pregatire academica si burse
Romii timiseni, asteptati la pregatire academica si burse
Programul de Dezvoltare Personală Profesionişti romi în domeniul medical lansează a doua sesiune de înscrieri în cadrul programului de tutorat şi burse adresat liceenilor romi care îşi doresc ca anul viitor să susţină examenul de admitere în cadrul unei instituţii de învăţământ din domeniul medicinei umane.

Elevii romi, care în anul academic 2012-2013 vor fi înscrişi în ultimul an de studiu liceal (clasa a XII-a zi sau a XIII-a frecvenţă redusă), pot aplica la tutorat, pe site-ul www.profesionistiromi.ro secţiunea Burse romi, până pe 5 august 2012. De asemenea, pentru finalizarea înscrierii, candidaţii trebuie să transmită o serie de documente (detalii pe site). În cursul anului academic 2012 – 2013 sunt oferite sesiuni de pregătire , în regim gratuit, pentru 200 de elevi de liceu de etnie romă, la materiile biologie şi chimie/ fizică. Cursurile sunt axate pe programa pentru admiterea în unităţile de învăţământ superior cu profil medical şi sunt realizate de profesori de specialitate. În plus, elevii selectaţi în program participă la tabere de motivare şi primesc burse lunare. Taberele de motivare oferă participanţilor ocazia să afle mai multe despre cum pot comunica mai bine cu colegii, cum îşi pot construi cariera în medicină, ce presupune să fii un adevărat profesionist în domeniul medical şi cum se pot impune ca lideri în comunităţile şi grupurile din care fac parte. Burse în valoare de 500 de lei/ lună sunt oferite elevilor ebeneficiari în cursul anului academic 2012 – 2013, pe perioada participării la cursurile de pregătire. În ultimele 3 luni de pregătire valoarea burselor poate creşte la 800 de lei lunar pentru beneficiarii care obţin media generală minimă 9.00 la testele de tutorat. Însrieri şi detalii despre program pe www.profesionistiromi.ro, secţiunea Burse romi. Birou informaţii pentru candidaţi 021 2000 624.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor