Romii protesteaza fata de expulzarile din Franta la Timisoara

56Comentarii
Romii protesteaza fata de expulzarile din Franta la Timisoara
Asociaţia Parudimos va organiza săptămâna viitoare un miting la Timişoara pentru a protesta faţă de repatrierea romilor din Franţa şi atitudinea statului român faţă de acestea. Romii se vor aduna la Prefectura Timiş pentru un protest paşnic, după care vor merge la Centrul Cultural Francez pentru a lăsa acolo o scrisoare pentru preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy.

Acţiunea va fi organizată de Asociaţia Parudimos din Timişoara. Reprezentanţii asociaţiei au primit aprobare de la Comisia de ordine publică de la nivelul Primăriei Timişoara pentru a organiza mitingul, luni, 6 septembrie 2010, între orele 11.00-12.00.

Mai exact, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, ţiganii au primit aprobare pentru a organiza un protest paşnic în faţa Prefecturii Timiş, dorinţa lor fiind de a-şi exprima nemulţumirea faţă de situaţia din Franţa, atitudinea statului român în ceea ce priveşte repatrierea romilor şi găsirea de soluţii pentru cei care au fost trimişi acasă. Persoanele de etnie romă intenţionează să le înmâneze reprezentanţilor prefecturii o scrisoare pentru premierul Emil Boc. După acţiunea de la Palatul Administrativ, romii vor organiza un marş până la sediul Centrului Cultural Francez din Timişoara, pe Bulevardul C. D. Loga, unde vor lăsa o scrisoare pentru preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, semnată de mai multe organizaţii ale romilor.

Asociaţia Parudimos este membră a Alianţei Civice a Romilor din România, care a lansat zilele trecute un apel la protest, în 6 septembrie, împotriva repatrierii familiilor de romi din Franţa şi a summit-ului pe probleme de imigraţie care urmează să fie organizat la Paris. Reprezentanţii ONG-ului sunt nemulţumiţi de „politica de purificare etnică” dusă de Guvernul francez împotriva cetăţenilor români şi bulgari de etnie romă.

„Se vor organiza acţiuni de protest în toată ţara. Dorim să luăm atitudine faţă de ceea ce se întâmplă în Franţa. Nu dorim să ni se îngrădească dreptul la libera circulaţie. Noi suntem cetăţeni ai României, cetăţeni europeni. Statul român ar trebui să apere drepturile cetăţenilor români. O să lăsăm la Centrul Cultural Francez o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Franţei. De asemenea, avem şi o scrisoare pentru premierul Emil Boc. Statul român ar trebui să aibă un plan de măsuri, un plan de intervenţie pentru romii care se întorc în ţară, să se ocupe de incluziunea socială a acestora”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Parudimos Timişoara, Leonard Bebi.

Asociaţia Parudimos s-a înfiinţat în anul 2002, la iniţiativa unui grup de studenţi de etnie romă din Timişoara, reprezentanţii organizaţiei militând pentru îmbunătăţirea imaginii comunităţilor de romi în societate.56Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor