Românii vor fi plătiţi dublu până în 2013!

3Comentarii
Românii vor fi plătiţi dublu până în 2013!
BUCUREŞTI – Salariul mediu net se va dubla până în 2013, la aproape 1.700 de lei, arată estimările Comisiei Naţionale de Prognoză. Anul acesta creşterea va fi de aproximativ 16%, până la aproape 1.000 de lei noi. La cursul actual al euro, în 2013 venitul mediu al românilor va fi de aproximativ 550 de euro.

De altfel, estimările arată că leul se va aprecia şi în următorii ani în raport cu euro. Datele comisiei de prognoză arată că economia va creşte anual cu 6%, până în 2013, iar Produsul Intern Brut se va dubla.

Comisia Naţională de Prognoză vede o creştere stabilă a economiei româneşti în următorii 5 ani. Cea mai mare contribuţie la creşterea economică, de aproximativ jumătate din total, adică trei puncte procentuale, o vor avea serviciile, urmate de industrie şi construcţii. Contribuţia agriculturii rămâne scăzută – doar 0,1-0,2 puncte.

Valoarea adăugată brută din industrie va urca cu peste 5 procente anual, în intervalul 2008-2013, de la 4,8%, cât este planificat pentru acest an. Nu va mai fi însă atins ritmul de 6,9% înregistrat în 2006. De asemenea, dezvoltarea construcţiilor se va încetini de la maximul de aproape 20% din 2006, la circa 15% în acest an. În perioada analizată se va menţine în jurul a 10 procente.

În ceea ce priveşte, consumul populaţiei, se va constata o reducere a ritmului, comparativ cu maximele de anul trecut, dar consumul va rămâne totuşi ridicat. Datele statistice care se referă la export nu sunt foarte bune. România va continua să înregistreze deficit comercial. Creşterea economiei va duce produsul intern brut la valoarea de 690 de miliarde de lei, adică dublu faţă de anul 2006.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor