Românii trăiesc puţin şi mănâncă mult

Români
Români
BUCUREŞTI – Românii trăiesc în medie 71 de ani şi şase luni. Mult mai puţin decât locuitorii altor ţări europene, arată un studiu realizat de Centrul Român de Politici Economice. Specialiştii care au realizat studiul susţin că marea problemă a României este accesul populaţiei la asistenţa medicală.

La capitolul speranţă de viaţă, România ocupă locul 45 în clasamentul celor 50 de state care au făcut obiectul studiului realizat de specialiştii Centrului Român de Politici Economice.

Imediat după ţara noastră, în acest clasament se plasează Letonia, cu o speranţă de viaţă de 71,3 ani, Republica Moldova cu 67,1 ani şi Africa de Sud cu numai 42,7 ani.

La polul opus se situează Singapore, ţară ai cărei locuitori trăiesc în medie 81,7 ani, urmată de Japonia unde speranţa de viaţă este de 81,2 ani.

Când vine vorba despre sumele pe care România le alocă pentru sănătate, ţara noastră se situează şi la acest capitol printre ultimele state. În medie, pentru sănătatea fiecărui român se cheltuiesc anual, 469 de dolari, pe când în cele mai multe ţări dezvoltate din Uniunea Europeană cheltuielile sunt cuprinse între 2.200 de dolari şi 3.000 de dolari pentru fiecare locuitor.

În Statele Unite, cheltuielile pentru sănătate se ridică la 5.274 dolari pentru fiecare locuitor, plasând această ţara pe primul loc în cadrul celor 50 de state cuprinse în studiul făcut de Centrul Român de Politici Economice.

Şi dacă nu trăiesc mult, şi nici sănătatea nu şi-o prea îngrijesc, în schimb românii mănâncă mult. Ţara noastră ocupă locul 10 într-un clasament cu privire la consumul de calorii. Astfel, un român consumă în medie, 3.620 de calorii în fiecare zi, cam tot cât un canadian, un francez sau un belgian. Cel mai mare consum mediu zilnic de calorii se înregistrează în Statele Unite, 3.760 calorii pe zi.

Datele folosite de specialiştii Centrului Român de Politici Economice sunt culese în cursul anului 2005.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !