Românii, printre cei mai muncitori europeni

Românii, printre cei mai muncitori europeni
Românii sunt printre cele mai harnice naţiuni ale Europei. O spune un studiu oficial efectuat de Observatorul European pentru Relaţii Industriale.

Raportul întocmit de această organizaţie a luat în calcul numărul zilnic şi săptămânal de ore de muncă, atât pentru angajaţii permanenţi, cât şi pentru cei cu normă întreagă, durata concediului plătit, precum şi numărul de zile nelucrătoare dintr-un an.
Românii angajaţi cu normă întreagă ocupă locul trei în topul hărniciei, cu o medie de aproape 42 de ore săptămânale, depăşiţi doar de britanici şi letoni, cu peste 43 de ore pe săptămână. Cei mai comozi europeni par să fie francezii, olandezii şi italienii, cu ceva mai puţin de 39 de ore.

În schimb, lucrătorii cu jumătate de normă din România sunt cei mai ocupaţi de pe continent, cu aproape 30 de ore săptămânale. La polul opus se găsesc irlandezii, care muncesc doar 18 ore într-o săptămână.

România e codaşă la două capitole: durata concediului plătit şi numărul anual de zile nelucrătoare. Cele şapte sărbători legale, 1 Decembrie, 1 Mai, două zile de Paşte, două de Crăciun şi una de Revelion, sunt singurele decretate libere prin lege. Maltezii şi bulgarii sunt cei mai fericiţi din acest punct de vedere, cu 13 libere pe an.

În privinţa concediului plătit, românii se bucură de 24 de zile pe an, în vreme ce suedezii au 33 de zile, olandezii 31 şi danezii, 30. Polonia, Irlanda, Belgia, Ungaria şi Letonia sunt cele mai zgârcite state europene: între 20 şi 22 de zile de concediu platit pe an.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor