Românii plătesc taxă şi pe apa de ploaie

Reactualizat la:
1Comentariu
Românii plătesc taxă şi pe apa de ploaie
Românii plătesc taxă pe apa de ploaie, taxă pentru cai sau măgari, dar şi pentru înfrumuseţearea anumitor localităţi. Toate aceste taxe ciudate au fost stabilite atât de autorităţile locale, cât şi de cele centrale pentru a aduna cât mai mulţi bani la buget.

La Slatina, se plăteşte taxă pentru înfrumuseţarea oraşului. Consilierii locali din acest oraş au aprobat o hotărâre prin care orice persoană care construieşte în oraş trebuie să plătească o taxă pentru înfrumuseţarea cadrului public urban. Pentru a obţine o autorizaţie de construcţie, localnicii trebuie să plătească la casieriile Primăriei câte doi lei noi pentru fiecare metru pătrat de suprafaţă construită.

Românii plătesc taxă şi pentru apa de ploaie. În acte această taxă este numită taxa pentru transportul şi epurarea apelor meteorice. Reprezentanţii regiilor de gospodarire comunală spun că prin taxa pe apa de ploaie, românii plătesc pentru faptul că apa, odată ajunsă pe sol, este preluată prin sistemul de canalizare al localităţii respective.

La Bistriţa, localnicii plătesc o taxă specială de 110 lei pentru oficierea căsătoriilor în zilele de sâmbătă şi în zilele când sunt sărbători legale. Toţi cei care trec prin Galaţi şi sunt nevoiţi să stea la un hotel trebuie să plătească o taxă de şedere de 2,5% din valoarea tarifului de cazare.

Unele dintre aceste taxe aberante introduse de autorităţile locale au fost anulate. La Iaşi, tinerii care doreau să se căsătorească erau nevoiţi să plătească până anul trecut o taxă numită de autorităţi taxa pe copac pe motiv că din banii obţinuţi se cumpărau şi se plantau copaci.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor