Românii fac tot mai multe împrumuturi bancare

romannii fac imprumuturi bancare
romannii fac imprumuturi bancare
Românii apelează din ce în ce mai mult la bănci atunci când vor să facă o investiţie. De aceea, soldul împrumuturilor acordate populaţiei de către băncile comerciale, în luna iunie 2006, este aproape dublu faţă de cel înregistrat în ianuarie.

Creşterea a fost fulminantă, astfel, dacă, la începutul anului 2006, creditele pe termen scurt, mediu şi lung ajungeau la 7,7 miliarde RON, în luna iunie, s-a ajuns la peste 12,7 miliarde RON. Valoarea creditelor pe termen lung s-a triplat. Astfel, dacă la debutul anului acesta soldul creditelor era de 3,7 miliarde RON, în iunie a ajuns la 8,4 miliarde RON. În schimb, creditele acordate pe termen mediu (de la 5 la 10 ani) au suferit o uşoară descreştere.

Pe de altă parte, numărul incidentelor de plată a crescut. În iunie, peste 540 de persoane se aflau în interdicţie bancară, ca urmare a neplăţii la timp, iar datoriile strânse de români au depăşit suma de 279 de milioane RON. O altă descreştere a fost înregistrată în cazul economiilor pe care românii le ţin în depozite, dar au urcat disponibilităţile la vedere cu peste 5,5 la sută. La capitolul bancar, România este în continuare pe ultimul loc în Uniunea Europeană.

Astfel, bancherii sunt mulţumiţi de mărirea creditului neguvernamental, chiar dacă BNR nu agreează acest credit. De asemenea, în ţara noastră, creditele acordate către populaţie nu au depăşit 10 la sută din PIB, ceea ce este extrem de puţin, dacă se face o comparaţie cu alte state membre UE.

Sursa: Antena30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor