Românii au încredere în Băsescu

Românii au încredere în Băsescu
La un an după ce a câştigat alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu este figura politică în care români au cea mai mare încredere. Cel puţin aşa relevă cel mai recent sondaj ISOMAR.

Acesta plasează Alianţa Dreptate şi Adevăr pe primul loc în topul preferinţelor electoarele ale românilor. Pe locurile următoare se situează Partidul Social Democrat, la o diferenţă de 13 procente şi Partidul România Mare care se bucură de simpatia a 15% dintre români.

Potrivit sondajului INSOMAR, de cea mai mare încredere se bucură Traian Băsescu, fiind apreciat de peste 57 % dintre români. Şeful statului este urmat de Mona Muscă, cu 49 de procente, şi Teodor Stolojan, cu 42 de procente.

Mircea Geoană ocupă locul patru, cu 36 de procente. Acesta este urmat de Monica Macovei, Gheorghe Flutur, Adrian Năstase şi Corneliu Vadim Tudor. Călin Popescu Tăriceanu se bucură de încrederea a 26% dintre români, iar preşedintele PD, Emi Boc, de încrederea a 24 la sută din populaţie.

Acesta este urmat de ministrul de externe, Mihai Răzvan Ungureanu şi de fostul preşedinte Ion Iliescu.

Sondajul a fost realizat de Insomar în perioada 25 noiembrie- 2 decembrie, pe un eşantion reprezentativ de 1220 de persoane din mediul urban şi rural.
Regulament de plasare a anunturilor