Românii ar putea avea acces la joburile britanice

Românii ar putea avea acces la joburile britanice
Britanicii ar putea fi nevoţi să renunţe la interzicerea accesului imigranţilor români şi bulgari pe piaţa britanică a muncii după aderare. Aceştia pot obţine drepturi similare cu cei 600.000 de imigranţi est-europeni deja aflaţi în ţară.

Autorităţile britanice au dezbătut recent un plan de a împiedica accesul pe piaţa muncii din Marea Britanie a cetăţenilor români şi bulgari, după aderarea celor două ţări la UE. Avocaţii Ministerului de Interne afirmă însă că aceştia pot invoca legislaţia privind drepturile omului şi pot cere să beneficieze de aceleaşi condiţii ca şi cei 600.000 de est-europeni a căror intrare în Marea Britanie a fost deja permisă, după valul de extindere a UE din 2004.

Grupuri independente britanice estimează că, în 2007, în Marea Britanie ar putea ajunge până la 300.000 de români şi de bulgari. Un oficial din Ministerul de Interne a afirmat că există mai multe variante care ar permite autorităţilor de la Londra să restrângă drepturile de angajare pentru est-europeni. Una dintre acestea constă în adoptarea politicii Germaniei, care eliberează un număr limitat de permise de muncă, menţinând la câteva mii numărul muncitorilor imigranţi.

Ministrul de Interne, John Reid, a recunoscut că angajaţii est-europeni au adus mult profesionalism, însă a susţinut necesitatea imigraţiei controlate, astfel încât esticii cu cea mai înaltă calificare profesionalaă să aibă acces preferenţial pe piaţa britanică a muncii. Săptamâna trecută, presa londoneză a publicat un document intern al guvernului britanic, care avertiza că venirea unui nou val de imigranţi va împovăra serviciile sociale şi poate duce la creşterea infracţionalităţii.

Sursa: Antenta30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor