România are cei mai mulţi bolnavi de tuberculoză din Europa

România are cei mai mulţi bolnavi de tuberculoză din Europa
BUCUREŞTI- România ocupă primul loc în Europa în privinţa numărului bolnavilor de tuberculoză.

Reprezentanţii Crucii Roşii susţin că deşi la nivel european rata îmbolnăvirilor este în scădere, în România sunt cele mai multe cazuri de TBC, pentru că mulţi bolnavi renunţă la tratament, iar boala recidivează.
Datele au fost prezentate în cadrul Conferinţei privind contribuţia României la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului, eveniment realizat cu sprijinul Federaţiei organizaţiilor neguvernamentale pentru dezvoltare din România.
Deşi în România tratamentul împotriva tuberculozei este în totalitate gratuit mulţi bolnavi renunţă la medicaţie, după primele luni, crezând că dacă se simt mai bine boala dispare. Potrivit statisticilor, numai anul trecut 4.500 de persoane au renunţat la tratament, motivând că se tem să nu fie discriminaţi.
“După o perioadă de timp încep să se simtă din nou rău, vin iar la medic, dar din păcate forma de TBC pe care o au acum este una care nu mai răspunde la tratament”, a spus victoria Mihăiescu, Departamentul de sănătate Crucea Roşie.
“Tuberculoza nu iartă pe nimeni, se pot îmbolnăvi şi bogaţii şi săracii, dar cel mai frecvent săracii, cei care muncesc mult, care mănâncă puţin. Atâta timp cât nu se va combate sărăcia şi paralel cu lupta împotriva tuberculozei nu se vor obţine nişte rezultate ultraspectaculoase”, adeclarat Paul Stoicescu, fost director Spitalul de Pneumologie “Marius Nasta“.
În România sunt peste 25.000 de persoane care suferă de TBC. Specialiştii susţin că tuberculoza nu este doar o problemă medicală ci şi o problemă socială. Ei propun ca pe lângă tratament, în spitalele de pneumologie bolnavii să beneficieze şi de consiliere psihologică, aşa cum se întâmplă în alte state europene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !