Rodica Vlad este noul preşedinte al PNŢCD Timişoara

14Comentarii
Rodica Vlad este noul preşedinte al PNŢCD Timişoara
Fostul consilier local Rodica Vlad, care în 2008 a fost candidatul PIN la Primăria Timişoara, este, de astăzi, preşedintele PNŢCD Timişoara. Ea nu i-a luat locul lui Adrian Orza, deoarece nu face parte din aceeaşi grupare condusă de Radu Sârbu şi Gheorghe Ciuhandu, ci din PNŢCD-ul condus de Marian Miluţ.

Rodica Vlad a fost singurul candidat pentru această funcţie, pentru instalarea ei venind special de la Bucureşti prim-vicepreşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, şi secretarul partidului, Liviu Iane. Aceştia au susţinut că există un singur PNŢCD, condus de Marian Petre Miluţ, iar gruparea Sârbu-Ciuhandu nu face altceva decât să „inducă în eroare foarte mulţi ţărănişti”. Mai mult, Pavelescu a reamintit că, în 2009, întreaga organizaţie Timiş a partidului a fost desfiinţată.

În octombrie 2009 am desfiinţat statutar organizaţia PNŢCD Timiş condusă de Gheorghe Ciuhandu. (…) Radu Sârbu nu mai are calitate de membru din 2008. A fost dat afară de Comitetul Naţional de Conducere după repetate avertismente. Este un aventurier politic care a fost scos la înaintare şi care iese în ultimul timp cu declaraţii absolut incredibile. (…) Nu există un PNŢCD condus de Radu Sârbu, deoarece conducerea oficială este cea înregistrată la Tribunalul Bucureşti”, a spus Pavelescu.

În condiţiile în care Pavelescu susţine că nici Gheorghe Ciuhandu şi nicio altă persoană din subordinea sa nu vor putea candida la alegerile locale din 2012 decât dacă vor reveni în partid, Rodica Vlad a afirmat că nu exclude o posibilă candidatură a sa la funcţia de primar al Timişoarei, peste 2 ani. „Nu exclud că voi candida. Dar acum sunt prinsă în business-ul meu”, a spus Vlad.

Ea a afirmat că, deşi PNŢCD nu are un sediu în Timişoara, deoarece vechiul sediu este ocupat de cei care îl urmează pe Ciuhandu, ea îi va aştepta pe cei care doresc să se înscrie în „vechiul, dar înnoitul” partid la biroul ei de pe strada Timotei Cipariu, unde va pune la dispoziţia partidului o cameră.

Pe de altă parte, Aurelian Pavelescu nu exclude o posibilă reconciliere între cele doua fracţiuni din partid, dar cu condiţia ca această împăcare să se facă statutar.

În acest moment există un curent general printre ţărănişti şi printre dizidenţi, către reconciliere. Personal susţin acest curent. Trebuie să se înceteze cu această diversiune care aduce mari prejudicii de imagine. Dar nu va fi nicio reconciliere în afara cadrului statutar. Nu vor fi înţelegeri pe sub masă. (…)Totul trebuie să se întâmple în jurul organizaţiei condusă de domnul Angel Păcurar (preşedintele interimar PNŢCD Timiş – n.r.), prin discuţii şi negocieri, care nu pot avea loc decât în cadru statutar”, a mai spus Aurelian Pavelescu.

La alegerile de vineri din PNŢCD a participat şi un fost apropiat al lui Gheorghe Ciuhandu, Marius Popovici.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor