Robu vrea fantana pe Bega in paralel cu reabilitarea malurilor

De A. Strugariu
Reactualizat la:
25Comentarii
Robu vrea fantana pe Bega in paralel cu reabilitarea malurilor
Robu vrea fantana pe Bega in paralel cu reabilitarea malurilor
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu a renunţat la planul său de a realiza un sistem de jocuri de apă, muzică şi lumină pe Bega. Chiar dacă deocamdată are probleme cu implementarea proiectelor pe fonduri europene, pentru că unele întârzie să înceapă, edilul dă asigurări că timişorenii vor avea şi fântână arteziană pe Bega până la sfârşitul mandatului său, ba chiar spune că sistemul ar putea fi realizat în paralel cu reabilitarea malurilor.

În următoarele săptămâni ar trebui să înceapă în sfârşit reabilitarea malurilor canalului Bega, pe porţiunea de la Uzina de Apă la Podul Modoş, un proiect cu finanţare europeană. Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că s-a finalizat licitaţia pentru execuţie, de lucrări urmând să se ocupe o firmă din Arad. Autorităţile locale spun că s-a stabilit deja, ca principiu, şi cum va fi abordat proiectul.

„Am stabilit, nu în detaliu, dar ca principiu am stabilit să începem de la capete, de la Uzina de Apă, respectiv de la Podul Modoş înspre centru. Cred că ar fi de dorit să plecăm de la capete înspre centru. În cadrul acestui proiect se vor reabilita şi amenaja alei pietonale, piste de biciclete, apoi diverse locuri de divertisment cu gradene, vor fi pregătite porturi pentru viitoarele ambarcaţiuni care vor fi folosite pe Bega, ambarcaţiuni de tip vaporetto. Vom achiziţiona, tot pe parcursul proiectului, şi un număr de ambarcaţiuni, nu am stabilit câte încă, dar nu vor fi foarte puţine în orice caz. Vom face astfel Bega mult mai atractivă decât este la ora actuală, când – trebuie să recunoaştem – malurile sale, mai ales aleile pietonale, sunt foarte denivelate şi trebuie să ai glezne bune ca să te aventurezi la promenadă”, a explicat Robu.

Un proiect la care pare să ţină în mod special primarul se referă la realizarea unei fântâni arteziene pe Bega. Iar edilul a ţinut să precizeze, zilele trecute, că proiectul nu a fost dat uitării, ba chiar că se va încerca punerea sa în practică odată cu reabilitarea malurilor canalului Bega.

„Vreau să o spun, de îndată ce vom putea vom realiza şi acel sistem de spectacole de muzică, apă, lumină şi probabil foc pe care l-am promis electoratului. El n-a fost uitat, numai că nu este unul de maximă prioritate, dar va fi realizat pe parcursul mandatului. În măsura în care el nu va perturba proiectul, şi probabil că nu-l va perturba, va fi realizat în paralel cu implementarea proiectului de amenajare a malurilor Begăi. Oricum, va fi susţinut din cu totul alte fonduri”, a adăugat Robu.

În ceea ce priveşte valoarea investiţiei, primarul declara, în toamna anului trecut, că, din discuţiile pe care le-a avut cu specialiştii în domeniu, a aflat că tot „spectacolul” ar urma să coste până în 2 milioane de euro.

Falca i-a luat-o inainte lui Robu cu fantanile arteziene

Primarul Timisoarei vrea sa dea milioane de euro pe jocuri de apa, lumina si foc pe Bega25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor