Robu: Poti fi primar performant doar in masura in care esti important si in politica

De Bogdan Marta
20Comentarii
Nicolae Robu
Nicolae Robu
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, le-a răspuns pe Facebook celor care l-au acuzat că face prea multă politică.  În opinia lui, un primar nu poate fi performant dacă nu este „important şi în politică”.

„Constatând că mai mulți dintre dv. considerați că eu, ca primar, n-ar trebui să fac politică, mă simt nevoit să fac câteva precizări:Dincolo de faptul că eu am în spate o carieră profesională -sunt profesor universitar conducător de doctorat, am deţinut cele mai înalte funcţii academice: prorector, rector, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor din România, preşedinte al senatului universitar-, totuși, din 2008, sunt şi om politic, intrând în PNL, devenind senator al României, apoi preşedinte PNL Timişoara, preşedinte PNL Timiş şi membru în conducerea naţională a PNL”, le-a scris Robu prietenilor de pe Facebook.

În opinia lui, administraţia publică înseamnă  „politică aplicată”, iar un primar nu poate fi performant dacă nu este important şi în politică şi nu are susţinere guvernamentală.

„Am fost ales primar, consider eu, din triplă postură: aceea de OM, înainte de toate, aceea de performer în viaţa profesională şi aceea de politician. Cei ce m-au votat au avut în vedere totul, fără-ndoială.Poţi fi primar performant doar în măsura în care eşti important şi în politică, pentru că administraţia publică înseamnă politică aplicată şi în administraţia publică nu se poate face nimic fără votul consilierilor care sunt politicieni şi fără susţinere guvernamentală, de la nivel de Prim Ministru şi Miniştri, care sunt de asemenea politicieni. Vă rog să înţelegeţi corect lucrurile, chiar dacă v-aţi dori ca ele să fie altfel. Aşa e în România şi aşa e în orice ţară, în democraţie. Deci, sloganele de tipul “nu politică, ci administraţie” sunt vorbe lipsite de conţinut, simple populisme”, mai spune Nicolae Robu.

În final, el ţine să îi asigure pe internauţi că participarea sa la viaţa politică va întări Timişoara şi nu îl va determina să neglijeze problemele municipiului.

„Vă asigur că prezenţa mea activă în politică în general, inclusiv în politica naţională, nu face decât să întărească Timişoara. Și vă asigur, de asemenea, că nu neglijez nicio clipă problemele oraşului, iar lucrul acesta, sper eu, se vede deja cu ochiul liber -dacă ochiul nu este înceţoşat de adversităţi politice- şi aţi putut să-l remarcaţi şi din raportul pe primele 4 săptămâni de mandat pe care eu l-am întocmit şi făcut public, realizând, astfel, o premieră naţională”, concluzionează Robu.

Robu despre dosarul interceptarilor: Poate Rus se inregistra singur20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor