Robu le raspunde celor de la VpB: Biciclistii raman interzisi in centrul istoric si in pietele din Cetate

De Roxana Deaconescu
28Comentarii
Robu le raspunde celor de la VpB: Biciclistii raman interzisi in centrul istoric si in pietele din Cetate
© Biciclistii raman interzisi in centrul istoric si in pietele din Cetate
Nicio șansă pentru bicicliști să mai pedaleze prin Cetate! Primarul Nicolae Robu a răspuns cerințelor celor de la Verde pentru Biciclete și le spune, negru pe alb, că cei care folosesc bicicleta drept mijloc de transport trebuie să înțeleagă că nu au voie să pedaleze pe pietonalele din centrul istoric.

Vă reamintim că cei de la VpB au trimis o solicitare primarului Nicolae Robu și au cerut, printre altele, să permită accesul bicicliștilor în centrul istoric și să introducă un interval orar prin care să se poată pedala prin Piața Victoriei.

Timișoara are cei mai mulți kilometri de piste de biciclete din toată țara, afirmă cu tărie edilul-șef. Primarul este deschis la propunerile celor de la Verde pentru Biciclete, dar nu le permite accesul bicicliștilor în Cetate, pentru că această interdicție a fost stabilită prin „decizii cumpătate, raționale, cu un foarte larg suport cetățenesc”.

„Ca primar al Timișoarei, mă bucur că în Timișoara există un număr mare și în continuă creștere de bicicliști și îi asigur pe toți de apreciere și de respectul meu – inclusiv pe cei «răi» :)). În plus, garantez că voi fi și pe viitor preocupat să asigur condiții cât mai bune de folosire a bicicletei în orașul nostru. Chiar dacă pe anumite străzi pistele nu sunt cum ne-ar plăcea și le-ar plăcea bicicliștilor să fie – asta numai și numai pentru că profilul străzii nu permite amenajări mai bune –, totuși, trebuie apreciat faptul că niciunde în România nu s-au amenajat atâția kilometri de pistă ca în Timișoara cu mine ca Primar. Pe viitor, peste tot unde se va putea, vom încerca să amenajăm piste pe carosabil, după modelul ce poate fi văzut pe strada Eneas. Pe de altă parte, vreau să reafirm că eu am obligația să răspund în egală măsură și așteptărilor/ doleanțelor cetățenilor ce nu utilizează bicicleta, cetățenilor care doresc să se plimbe relaxați, fără nicio neliniște pentru ei și/ sau pentru copiii/ nepoții lor, prin minunatele zone pietonale ale orașului, zone nu întâmplător numite astfel. Așadar, vă rog să înțelegeți, dragi bicicliști, că deciziile privind aceste zone sunt decizii cumpătate, raționale, cu un foarte larg suport cetățenesc și nu putem reveni asupra lor. Între bicicliști, pietoni și șoferi trebuie să existe în orașul nostru bună înțelegere și respect reciproc, conviețuire în armonie și nicidecum tensiuni născute din diverse ambiții”, a răspuns Robu.

Cât despre permiterea accesului bicicliștilor de-a lungul liniilor de tramvai în tot orașul, edilul-șef a răspuns că e de acord, însă doar „sub propria răspundere a celor ce fac uz de acest drept”.

Reprezentanții VpB au mai cerut și reparații la mai multe trasee, de pe Bd. Mihai Viteazu, Bd. Cetății, Bd. Brâncoveanu, Bd. Ștefan cel Mare, str. Cloșca, primarul asigurându-i că va da dispoziții pentru intervenții coercitive. Robu nu e de acord nici cu blocatul pistelor de biciclete de mașini și spune că ar fi de acord și cu rampe de acces pe trotuare, mai ales de-a lungul celor prevăzute cu piste de biciclete, dar „cu precizarea că proiectanții în cauză nu sunt angajați ai primăriei, ei ajungând să elaboreze proiecte punctuale pentru primărie în urma câștigării unor licitații.

Vă reamintim, bicicliștii nu au voie să pedaleze decât pe 10 străzi din centrul istoric și sunt interziși în Piața Victoriei, pe strada Alba Iulia, pe pietonala Mărășești, în piețele Libertății, Sf. Gheorghe și Unirii și pe restul străzilor pietonale din Cetate. Recent, primarul Timișoarei le-a transmis bicicliștilor că nu va reveni asupra deciziei luate încă de la sfârșitul anului trecut.

Articole pe aceeași temă:

Verde pentru Biciclete cere oficial Primariei Timisoara: sa fie permis accesul biciclistilor in Cetate!28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor