Robu cere explicatii de la Boc si Boagiu pentru taraganarea lucrarilor la centura sud a Timisoarei

De B.A.M.
1Comentariu
Senatorul Nicolae Robu, cere explicatii de la premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, pentru neinceperea lucrarilor la centura de sud
Senatorul Nicolae Robu, cere explicatii de la premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, pentru neinceperea lucrarilor la centura de sud
Preşedintele PNL Timiş, senatorul Nicolae Robu, cere explicaţii de la premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, pentru neînceperea lucrărilor la centura de sud a municipiului Timişoara, deşi, în 2009, exista finanţare pentru acest obiectiv. Liderul PNL susţine că aceştia dezinformează atunci când afirmă că Timişoara are o centură ocolitoare finalizată.

„La ultima vizită făcută la Timişoara, cu prilejul şedinţei forului conducător al PDL, organizată în oraşul nostru, aţi susţinut, pe şantierul autostrăzii Arad – Timişoara – dumneavoastră explicit, d-le Prim Ministru, iar dv. tacit, d-nă Ministru -, ideea că şoseaua ocolitoare a Timişoarei este finalizată. Aceeaşi afirmaţie a mai fost făcută o dată de către dv., d-le Prim Ministru, şi în august a.c. Din păcate, nici în august şi nici acum, liderii PDL Timiş, deşi ştiu bine cum stau lucrurile, nu v-au corectat”, se arată într-o interpelare pe care senatorul liberal Nicolae Robu a adresat-o celor doi guvernanţi.

Preşedintele PNL Timiş susţine că Emil Boc şi Anca Boagiu dezinformează atunci când fac astfel de afirmaţii, deoarece ştiu că centura municipiului Timişoara este realizată doar între drumul Timişoara-Arad şi Timişoara-Lugoj, în lungime de 12,6 kilometri.

„Dv. puteţi, d-le Prim Ministru – şi la fel şi dv., d-nă Ministru-, să dezinformaţi cetăţenii României trâmbiţând prin mass-media mari realizări ale Guvernului pe care-l conduceţi -respectiv din care faceţi parte, d-nă Ministru-, dar pe timişoreni n-aveţi cum să-i păcăliţi sau, mai bine zis, n-aveţi cum să-i mai păcăliţi, pentru că, din păcate, în 2008 şi 2009 i-aţi păcălit amarnic. Timişorenii ştiu, d-le Prim Ministru şi d-nă Ministru, că de fapt în Timişoara a fost finalizat doar un sfert de centură: tronsonul DN 69 Timişoara – Arad – DN 6 Timişoara – Lugoj, măsurând 12.8 Km”, a mai afirmat Nicolae Robu.

Din informaţiile lui, lucrările la al doilea tronson, centura sud a Timişoarei, care măsoară 20,3 kilometri şi care ar fi trebuit să lege DN 6 Timişoara – Lugoj de DN 59 Timişoara – Moraviţa, ar fi trebuit să înceapă la finele anului 2010, contractul de finanţarea fiind semnat încă din 2009.

„Dar, surprinzător, în data de 7 aprilie a.c., aflăm, de la dv., stimată d-nă Ministru, că nu mai sunt bani pentru Centura de Sud. Bani care iniţial existau sau, cel puţin aşa sunau informaţiile venite dinspre Guvern. Dar, şi mai şi… Tot atunci aflăm că lucrarea este amânată pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020, e drept, cu o licărire de speranţă că s-ar putea, totuşi, reveni. Din acel moment, nu mai ştim nimic despre acest obiectiv extrem de important pentru Timişoara, “Centura de Sud”, în afară de ce ne spuneţi dv., d-le Prim Ministru, şi anume: că lucrarea este finalizată!”, spune senatorul liberal de Timiş.

În concluzie, Nicolae Robu le cere celor doi să îi spună, în termen de maxim două săptămâni, când se va face centura Timişoarei, ce s-a întâmplat cu fondurile pentru acest obiectiv şi dacă acestea au fost transferate pentru realizarea altor obiective (un zvon fiind că au fost folosiţi pentru realizarea centurii Dorohoi) şi dacă există un program „coerent” al Guvernului privind lucrările de infrastructură care să cuprindă şi realizarea centurii de sud.

Centura Timisoarei este finalizata, crede premierul Emil Boc

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor