Rice le-a vorbit irakienilor, la Mosul

Reactualizat la:
Rice le-a vorbit irakienilor, la Mosul
Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, a efectuat, vineri, o deplasare surpriză în Irak, vizitând oraşul Mosul.

Secretarul de Stat american Condoleezza Rice a efectuat azi o vizită surpriză în Irak, pentru a pleda în favoarea implicării tuturor irakienilor în procesul politic, cu câteva săptămâni înaintea alegerilor legislative din această ţară.

La Mosul, Condoleeza Rice s-a adresat şiiţilor majoritari, kurzilor şi arabilor suniţi, dar şi celorlalte comunităţi minoritare din Irak, care continuă să sufere din cauza violenţelor aproape zilnice.

Anterior escalei în Irak, şeful diplomaţiei americane s-a deplasat în Bahrein, unde a început un turneu în Orientul Mijlociu. Vizita Condoleezei Rice, a doua în Irak de când deţine această funcţie, a avut loc sub măsuri stricte de securitate. Rice a sosit la bordul unui avion de transport militar C-17.

La Mosul, la 375 de kilometri nord de Bagdad, secretarul de stat american s-a întâlnit cu lideri ai armatei americane, dar şi din regiunea predominant sunită, frecvent zguduită de violenţe.

Vizita are loc cu cinci săptămâni înainte de alegerile legislative, în urma cărora ar urma să fie instalat primul guvern irakian complet suveran după căderea regimului condus de Saddam Hussein, în aprilie 2003.
Regulament de plasare a anunturilor