Rice, întreruptă de un militant pacifist

Reactualizat la:
Rice, întreruptă de un militant pacifist
Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, şi ministrul apărării, Donald Rumsfled, au cerut Congresului SUA să aprobe deblocarea sumei de 91 de miliarde de dolari, bani destinaţi continuării războaielor din Irak şi din Afganistan.

Cei doi înalţi demnitari au subliniat că, în pofida violenţelor din Irak, procesul formării unui guvern stabil la Bagdad se desfăşoară în mod satisfăcător. Şedinţa Comisiei bugetare a Senatului a fost tulburată însă de o intervenţie neaşteptată.

Condoleezza Rice a afirmat că majoritatea irakienilor sunt convinşi că speranţele lor vor deveni realitate, în pofida atacurilor rebele cotidiene din Irak.

“Ei se confruntă în continuare cu un inamic foarte hotărât, un inamic care ar dori să vadă oprit procesul politic astfel încât Irakul să cadă în haos”, a spus secretarul de stat. În momentul în care se pregătea să-şi continue argumentaţia pentru aprobarea suplimentului de buget, doamna Rice a fost întreruptă de un militant pacifist, care s-a manifestat vehement: “Câţi dintre voi aveţi copii care luptă în acest război ilegal şi imoral”; “Aveţi sânge pe mâini şi nu-l veţi putea spăla”.
Regulament de plasare a anunturilor