Rice cere UE sa aiba incredere in SUA

Rice cere UE sa aiba incredere in SUA
Condoleeza Rice, şeful diplomaţiei americane, a rămas fermă în privinţa controversatelor activităţi ale CIA în Europa, invitându-şi aliaţii europeni să facă alegeri dificile, indispensabile în lupta împotriva terorismului.

Secretarul de Stat american a făcut aceste declaraţii înainte de a începe un turneu în Europa, care include şi ţara noastră. Condoleeza Rice nu a făcut nici o referire clară la zborurile secrete ale avioanelor CIA şi interogatoriile suspecţilor de terorism în închisori clandestine.

Mai mult, ea a subliniat că rămâne la latitudinea ţărilor respective şi a cetăţenilor lor decizia de a coopera cu Statele Unite pentru a preveni viitoare atacuri teroriste, dar şi în ce priveşte măsura în care anumite informaţii sensibile pot fi făcute publice.

Secretarul de stat american a făcut aceste declaraţii înainte de a începe un turneu european care include 4 ţări, printre care şi România, şi unde se aşteaptă ca discuţiile să fie dominate de scandalul provocat de activităţile CIA în Europa, în cadrul luptei împotriva terorismului.
Regulament de plasare a anunturilor