Rezolvare mai rapidă a cererilor de înmatriculare a firmelor

Rezolvare mai rapidă a cererilor de înmatriculare a firmelor
Reglementări noi la Registrul Comerţului. Un act normativ aprobat la sfârşitul anului trecut de Executiv ar urma să elimine din birocraţia aferentă înmatriculării de noi societăţi comericale.

În data de 29 decembrie 2009 Guvernul României a adoptat Ordonanţa de Urgenţăpentru instituirea unor măsuri privind activitatea de înregistrare în registrul comerţului. Scopul adoptării acestei Ordonanţe de Urgenţă estedescongestionarea activităţii şi remedierea cât mai urgentă a blocajului existent la nivelul instituţiei. Iniţiativa are ca scop, în primul rând, rezolvarea problemelor apărute ca urmare a grevei magistraţilor care a avut loc în lunile august şi septembrie. Deoarece semnătura pe documentul de înfiinţare a noilor firme era pusă de judecătorul delegat, activitatea de înfiinţare a noilor agenţi economici a fost blocată. La Re­gis­trul Comerţului, la nivel naţional au fost depuse peste 16.000 de dosare care sunt in curs de soluţionare şi pentru care au fost date termene de rezolvare până în 2011.

Conform noului act normativ competenţa de soluţionare a cererilor de înregistrare în Registrul Comerţului va trece de la judecătorul delegat la directorul Oficiului Registrului Comerţului sau la persoana desemnată de directorul general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Pe durata de aplicare a Ordonanţei, ONRC nu încasează taxa judiciară de timbru şi contravaloarea timbrului judiciar. În perioada următoare va fi înfiinţată profesia de registrator comercial, cei care vor ocupa acest post urmând să se ocupe de problemele birocratice. Această reglementare este un pas într-un proces mai larg de modernizare şi reformare a Registrului Comerţului, în termen de maxim şase luni de zile dorindu-se trecerea la un sistem de înregistrare bazat pe registraturi comerciale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase