Rezidentii isi aleg locurile pe specialitati la Timisoara

Rezidentii isi aleg locurile pe specialitati la Timisoara
Sute de medicinişti au fost prezenţi, sâmbătă dimineaţa, în amfiteatrul A al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, la teleconferinţa pentru alegerea locurilor pe specialităţi şi centre de pregătire pentru centrul universitar Timişoara, în urma finalizării examenului de rezidenţiat ce a avut loc în data de 21 noiembrie.

Astfel, timp de două zile, se fac alegerile pentru toate cele trei domenii, şi anume farmacie, medicină dentară şi medicină.

„La examenul de rezidenţiat din acest an, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au fost depuse 403 dosare pentru locuri şi posturi, pentru specialităţile Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Dana Şpac. Alegerea locului în specialitate şi a centrului de pregătire se face printr-o teleconferinţă, pe parcursul acestor două zile consecutiv. Ocuparea fiecărui loc se face în ordinea punctajului de promovare obţinut de fiecare medicinist şi în limita locurilor publicate, pentru fiecare domeniu alcătuindu-se o singură clasificare. Candidaţii care nu sunt prezenţi la data, ora şi locul stabilite pierd posibilitatea de a-şi alege un loc. În cazul în care rămân locuri nealese de candidaţi în urma repartiţiei, acestea se vor anula la finalul teleconferinţei şi nu vor mai putea fi alese de candidaţii rămaşi fără loc. Conform Buletinului Informativ Rezidenţiat 2010, o noutate adusă acestei etape începând cu acest an este faptul că absolvenţii care nu au obţinut un loc la concursul de rezidenţiat vor avea posibilitatea să se specializeze în medicină de familie fără susţinerea unui alt examen.

Delia S. Barbu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !