Rezervele de aur şi valute au depăşit 23 de miliarde euro

Rezervele de aur şi valute au depăşit 23 de miliarde euro
BUCUREŞTI – Rezervele internaţionale de aur şi valute ale Băncii Naţionale a României (BNR) erau, la sfârşitul lunii ianuarie, de peste 23,38 de miliarde de euro, în creştere cu aproape 2% faţă de nivelul de 22,93 miliarde de euro, înregistrat la finalul anului 2006, a informat, joi, instituţia.

Rezervele valutare ale băncii centrale însumau, la finalul lunii ianuarie, 21,7 miliarde de euro, în creştere cu 395,5 milioane euro faţă de luna precedentă. Majorarea a survenit ca urmare a unor intrări de 1,033 miliarde euro, reprezentând venituri din administrarea rezervei internaţionale, modificarea rezervelor minime constituite de băncile comerciale şi cedări de valută la rezerva statului. Pe de altă parte au fost şi ieşiri de 638,3 milioane euro, ca urmare a unor plăţi şi dobânzi scadente la datoria publică externă directă şi garantată de Minsterul Finanţelor Publice, modificarea rezervelor minime în valută constituite de băncile comerciale, comisioane bancare şi altele.

Rezerva de aur se menţine la 104,7 tone, dar în condiţiile evoluţiei preţurilor internaţionale valoarea acesteia a urcat de la 1,625 miliarde de euro în decembrie la 1,68 miliarde euro la 31 ianuarie. Plăţile scadente în contul datoriei publice externe directe şi garntate de Ministerul de Finanţe până la finele anului 2007 însumează 994 milioane euro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor