Revolutie in Energie: astazi, ultima zi de cursuri gratuite pentru timisorenii interesati sa-si produca, in regie proprie, curent electric pe acoperisul casei (P)

Reactualizat la:
Revolutie in Energie: astazi, ultima zi de cursuri gratuite pentru timisorenii interesati sa-si produca, in regie proprie, curent electric pe acoperisul casei (P)
Incepand de ieri, timp de trei zile, la Pavilion Expovest, Calea Lugojului, 7 (Hotel Senator), se desfasoara a IV-a editie a Targului International RoEnergy Timisoara, acoperind domeniile: solar, fotovoltaic, biogaz,biomasa, biocombustibili, cogenerare, microhidroergie, eficienta energetica, etc. Companiile expozante provin din din Austria, SUA, UK, Austria, Cehia, Italia, Ungaria si Romania.

Intrarea la expozitie este fara taxe, programul zilnic fiind cuprins intre 9.30 si 17.30.

Invatati cu noi Gratis!

In fiecare zi a targului (5,6 si 7 noiembrie 2013), timisorenii pot participa la cursurile gratuite AREL Academy, pentru a afla detalii despre cum se poate produce energie electrica prin instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperisul casei. Cursurile, de tip workshop (cu intrebari-raspunsuri pe teme practice), vor fi predate de catre reprezentantii Asociatiei Romane a Electricienilor (AREL), parteneri ai Targului RoEnergy Timisoara, organizat de R.E.S. Group.
Recent, ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei) a anuntat ca legislatia care reglementeaza producerea energiei electrice in instalatiile mici (domeniul rezidential), prevazand subventii generoase pentru persoanele fizice, se afla in faza finala, urmand sa fie adoptata in 2014.

La Cursurile AREL Academy poate participa orice persoana fizica ori juridica, care doreste informatii practice pe tema functionarii sistemelor PV pentru acoperisuri: proprietarii de spatii rezidentiale, comerciale si industriale, administratori de utilitati din cadrul scolilor, hotelurilor, magazinelor, unitatilor medicale, fabricilor, etc. Lista poate continua cu administratiile judetene, primarii, fermieri, etc. Practic, prin aceasta initiativa, inedita in Romania, se urmareste informarea consumatorilor despre cum ar putea deveni producatori de energie.

Cum puteti participa ?

Pentru a putea lua parte la Cursurile AREL Academy trebuie doar sa va prezentati astazi si maine la Pavilion Expovest (Hotel Senator), Calea Lugojului, numarul 7, judetul Timis, locatia de desfasurare a Targului RoEnergy Timisoara 2013, standul AREL.

3-infografic_interior--437x600

Energie si profit din deseuri si soare

Fie ca vorbim de centre comerciale, scoli, spitale, hoteluri, fabrici, primarii ori locuinte rezidentiale, toti cei care administreaza serviciile de utilitati sunt cu ochii pe randamentele oferite de solutiile energetice utilizate in prezent. O alta categorie de beneficiari ai energiilor regenerabile sunt fermierii, zootehnisti ori producatori de cereale, care pot transforma paiele si reziduurile animaliere in energie.

Deseurile menajere, deseurile industriale, soarele, apa, vantul reprezinta surse inepuizabile din care se poate obtine energie electrica si termica ori frig. Un consumator de energie poate deveni, in anumite conditii, producator de energie, astfel ca in loc de pierderi, acesta va inregistra castiguri. Participati la a IV-a a Targului International de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica RoEnergy Timisoara, si aflati cat costa implementarea unor astfel de tehnologii !

Targul RoEnergy Timisoara 2013 va reuni expozanti cu traditie din SUA, UK, Austria, Cehia, Italia, Ungaria si Romania, acoperind domeniile: solar, PV, biogaz, biomasa, cogenerare, microhidroenergie, infrastructura energetica, eficienta energetica.

Targul RoEnergy se desfasoara anual in doua locatii din Romania: Bucuresti (luna iunie) si Timisoara (luna noiembrie). Urmatoarea editie a RoEnergy Bucuresti va avea loc in 11-12-13 iunie 2014.

Mai multe informatii gasiti pe www.roenergy.eu. Solicitati detalii la info@roenergy.eu ori press@roenergy.euCitiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor