Retrospectivă cu autoportrete deghizate la Muzeul de Artă

1Comentariu
Retrospectivă cu autoportrete deghizate la Muzeul de Artă
La Muzeul de Artă din Timişoara a avut loc vineri vernisajul expoziţiei „Retrospectivă”, semnată de artistul Friedrich Schreiber. Timişorenii vor putea vizita expoziţia de la Palatul Baroc timp de două săptămâni.

Artistul Friedrich Schreiber s-a născut la Timişoara, dar locuieşte de mulţi ani în Germania. Expoziţia „Retrospectiva” conţine peste 80 de lucrări în mai multe tehnici de creaţie. Tablourile lui Friedrich Schreiber pot fi privite sub aspectul a patru tematici definitorii: tablouri pictate în România, timp şi spaţiu, autoportrete deghizate şi ciclul anonimilor.

Cele pictate în ţara sa natală înfăţişează, printre altele, în imagini simbolice, dorul de libertate. Exista şi o serie de compoziţii care tratează probleme legate de existenţa umană şi efemer – „Timp şi spaţiu”. Timişoreanul a adus acasă şi câteva autoportrete. „Ele nu sunt autoportrete clasice, ci exprimă mai degrabă poziţionarea sau atitudinea mea ironică faţă de unele curente în artă, precum şi faţă de diverse forme cotidiene de influenţare, de supraveghere şi de tutelare exercitate asupra noastră”, a explicat artistul.

Cea de-a patra categorie de lucrări, pe care artistul a denumit-o, sugestiv, „Ciclul anonimilor”, vrea să aducă în conştiinţa publică existenţa omului de rand în societatea noastră, pe cei mulţi, manipulaţi şi dezorientaţi. Se vrea a fi un afront contra celor permanent flataţi şi ridicaţi în slăvi de catre mediile zilelor noastre: staruri şi vedete, seducători politici şi personaje din alte domenii.

Muzeul de Artă de la Palatul Baroc din Piaţa Unirii din Timişoara va găzdui „Retrospectiva” lui Friedrich Schreiber până în data de 23 aprilie 2010.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor