Reţeta zilei: Dovlecei pane cu sos de usturoi

Reţeta zilei: Dovlecei pane cu sos de usturoi
Nu mai ştii ce să găteşti pentru familia ta? Culinar.ro îţi propune zilnic reţete rapide, cu indicaţii şi imagini utile. Spor la gătit!

Ingrediente:

un ou

4-5 linguri făina

4-5 linguri pesmet

o jumătate de cană brânză sărată

sare, piper,vegeta

mărar

pătrunjel

ulei pentru prăjit

Pentru sos:

2-3 căţei de usturoi

o roşie

un strop de ulei

sare

Mod de preparare:

Dovlecelul îl curăţăm de coajă şi îl tăiem în felii mai groase. Batem oul cu sare, vegeta, piper şi mărar tocat fin. Radem brânza şi o amestecăm cu pesmetul. Luăm fiecare felie de dovlecel şi o trecem mai întâi prin făină apoi prin ou, iar apoi prin amestecul de brânză cu pesmet. După ce terminăm cu această etapă încingem uleiul şi prăjim dovleceii până se rumenesc bine pe ambele părţi. Îi scoatem pe prosoape de hârtie să se scurgă. Pentru sos curăţăm usturoiul, îl pisăm,adăugăm de sare şi un strop de ulei şi frecăm cu o linguriţă. Când s-a albit amestecăm şi cu roşia dată pe răzătoare.

Mod de servire:

Servim dovleceii calzi împreună cu sosul de usturoi şi decoraţi cu pătrunjel verde. Această reţetă a fost publicată de Pica pe www.culinar.ro.

Alte reţete recomandate: Zacusca vinete,Ardei umpluti,Ciuperci umplute, Ciulama de ciuperci



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor